Zorlu bir günün ardından

Toyota Gazoo WRCT, rallinin en uzun günü olan zorlu ve dramatik bir Cuma gününün ardından Monte Carlo Rallisi’nde ilk iki sırada sırada yer alıyor. Takımın üç pilotu gün boyunca liderliği paylaştı ve Elfyn Evans, Sébastien Ogier’e karşı 7,4 saniyelik bir avantajla bitirdi, Kalle Rovanpera ise dördüncü oldu. Monte Carlo’da dün (Perşembe) rallinin iki etabının açılışının ardından ekipler günün erken saatlerinde yapılacak ilk iki etap için Cuma gününe zorlu bir başlangıç ​​yaptı. Üçüncü etap tam karanlıkta ve buz ve kar bölümleriyle özellikle zordu, ancak takımın sürücüleri bu zorluğun üstesinden geldi. En hızlı olan Ogier, Evans’ın önündeydi, Rovanpera ise üçüncü.  Monte Carlo’da yedi kez kazanan Ogier yine SS4’te liderliği ele geçirmek için en hızlısı oldu ve ardından yine SS5’te Evans’a 11,3 saniye farkla sabah ayağını tamamladı. İki etaptan oluşan öğleden sonraki ayak, zaten kaygan olan yol yüzeyinin üstündeki şiddetli yağmurdan etkilendi ve Ogier’in ilerlemesi, SS6’daki patlak bir lastik yüzünden kesintiye uğradı ve O’nu genel olarak üçüncü sıraya düşürdü. Evans ise ralli liderliğini ve aynı zamanda etabı kazandı. Ogier, SS7’de ikinci sırayı yeniden kazanmak ve Evans’la farkını düşürmek için bir sonraki etap galibiyetiyle başarılı bir şekilde karşılık verdi. Bu arada Rovanpera, SS6’da çamurda yoldan çıktıktan sonra 5’inciğe geriledi, ancak SS7’de dördüncü oldu. Toyota Gazoo Racing’in dördüncü pilotu Takamoto Katsuta, SS7’nin aşırı ıslak koşullarında dördüncü en hızlı zamanı belirlemek için genelde 8’inci sıradaydı ve gün içinde güven kazandı.

Ne dediler?

Jari-Matti Latvala; “Bugünden sonra, bir pilot olarak hissettiğimden daha fazlasını servis parkından seyrederken daha gergin olduğumu söyleyebilirim! Ama günümüzden çok mutlu olabiliriz. Tüm sürücülerimiz bu koşullarda gerçekten iyi iş çıkarıyorlar. Elfyn çok tutarlı ve temiz bir yarış çıkarıyor. Seb biraz zaman kaybetti ama son aşamada harika bir zaman geçirdi ve Kalle de harika bir hız gösteriyordu ama sadece biraz çamurda kaydı. Bunlar, sürücülerin bu rallide karşılaştığı zorluklardan bazıları ve eminim daha fazlası da gelecek, ancak genel olarak şu anda çok memnunum.”

Sébastien Ogier; “Dünkü zorlu başlangıcın ardından bu sabah uyanabildim ve ilk kilometrelerde iyi bir ritim yakaladım. İlk etapta biraz sis ve bol buzlu bölümlerle zor bir başlangıçtı. Ama arabadan memnun kaldım ve artık kendime güvenime sahip olduğum için araba kullanmak çok daha zevkliydi. Bu öğleden sonra yollar beklendiği gibi daha çamurluydu, ancak üzerinde kış lastikleri varken araba sürmek yine de güzeldi. Çok zaman kaybettiğimiz sondan bir önceki etapta oldukça şanssız olduğumuzu ama bunun dışında bugün yapabileceğimizin en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Buraya bu ralliyi kazanmaya geldim ve bunun olması için her şeyi yapacağım.”

Elfyn Evans; “Lider olsak da, dürüst olmak gerekirse, günden tamamen memnun değilim. Seb bugün çok iyi araba kullanıyor ve zamanına ayak uydurmak zor. Bazı bölümlerde gayet iyi idare edebildim, ancak yüzey daha kayganlaştığında tutuşu hissetmekte zorlanıyorum ve bu alanlarda daha fazla zorlama konusunda kendime güven duymuyorum. Umarım yarın bu koşullarda bazı değişiklikler yapabilir ve daha iyi bir konumda olabiliriz. Şimdiye kadar şartlar nedeniyle zor bir ralli oldu ve bir gecede daha ilginç hava durumu olasılığı var gibi geliyor, bu yüzden sonuna kadar kolay olmayacak.”

Kalle Rovanpera; “Bu sabah içimde iyi hisler vardı. Zor bir etapla başladı ama gayet iyi başardık. Sonra yol bölümünde ufak bir sorun yaşadık ve bir sonraki etaba zamanında yetişemedik ama en azından düzelttik. Servisten sonraki ilk aşamada başlangıçta çok fazla çamurla gerçekten büyük bir kesik vardı: Lastikten biraz daha fazla kavrama bekliyordum. Bir spin attık ve yola geri dönmemiz için biraz zaman kaybettik. Araba kullanmaktan oldukça memnunum, ancak zaman cezası ve bu küçük farkla, ayırdığımız oldukça büyük bir boşluk.” | Kaynak; Toyota Gazoo Racing Media 22 Ocak 2021 : 22.22

Monte Carlo Rallisi 2. Gün Klasman
1 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) 1h33m57.5s
2 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +7.4s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +25.3s
4 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +53.1s
5 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) +59.1s
6 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m49.6s
7 Andreas Mikkelsen/Ola Fløene (Škoda Fabia Rally2 evo) +3m50.8s
8 Takamoto Katsuta/Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) +4m05.0s
9 Adrien Fourmaux/Renaud Jamoul (Ford Fiesta Rally2) +4m37.9s
10 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +5m10.8s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top