Monte’de ilk gün..

2021 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı Monte Carlo Rallisi’ndeki açılış etaplarının ardından Toyota Gazoo WRC Takımı’nın podyumda iki ekibi bulunuyor. Genç rallici Kalle Rovanpera, rallinin en üst seviyesi olan WRC’ye henüz ikinci yılına güzel bir başlangıç ​​ ikinciliğe yerleş,rken, takım arkadaşları Elfyn Evans üçüncü ve Sébastien Ogier beşinci sırada yer aldılar. Olağandışı bir şekilde, ralliden önce bir shakedown etabı yapılmadı ve ekipler bugün (Perşembe) öğleden sonra doğrudan ilk iki etaba girdiler. Islak yollar ve buzlu bölümler dahil olmak üzere Rallye Monte-Carlo’ya özgü karışık zeminler vardı. Rovanpera, her iki etapta da en hızlı Toyota pilotu oldu ve her iki durumda da ikinci en iyi zamanı yaparak liderin sadece 3.3 saniye ardında yer aldı. Evans, her iki etapta da en hızlı üçüncü oldu ve Rovanperä’nın 5.2 saniye gerisinde. Ogier, fren sistemiyle ilgili bir sorunu yönetirken biraz dikkatli davrandı, ancak genel olarak beşinci sırada ve 17 saniye içinde.

Jari-Matti Latvala “Genel olarak takım için ralli için iyi bir başlangıç ​​oldu, önümüzdeki birçok zorlu günle birlikte üç arabanın da 17 saniye içinde olması dikkat çekici. Öğleden sonra karşılaştığımız türden ıslak koşullarda test edemediğimiz için yeni lastikleri kullanan sürücüler için zordu, bu yüzden ilk iki etapta bunu öğrendiler. Kalle, bence harika bir iş çıkardı. Rallinin henüz  başında böyle bir hıza sahip olmasını açıkçası beklemiyordum. Elfyn iyi bir performans ve temiz bir sürüş yaptı. Maalesef Seb’in fren pedalı ile ilgili bir sorunu vardı ve bir sürücü olarak bunun rahat bir duygu olmadığını biliyorum, bu yüzden elbette biraz dikkatli olması gerekiyordu. Ancak, servise geri dönmesi O’nun için iyi bir zekice hareketti ve yarın için tamir edilmesi için parçaları bu gece değiştireceğiz. “

Sébastien Ogier “İlk etabın başında temkinli bir başlangıç ​​yaptım, çünkü bu lastiklerle ilgili çok az tecrübem var ve biraz da olsa bir şeyler hissetmem gerekiyordu. Sonra etabın ortasında bu fren sorununu yaşamaya başladım ve bu yüzden etabın geri kalanı aldatıcıydı. Frenlere güvenmediğinizde, sınırda sürmek oldukça zor. Bu ideal bir başlangıç ​​değil ama kesinlikle savaşmaya devam edeceğiz ve yarın sabah arabanın yüzde 100 olacağından oldukça eminim ve şimdi elimden gelenin en iyisini yapmak bana bağlı. Yarın sabah, muhtemelen bazı zorlu koşullarla çok erken bir başlangıç ​​olacak, bu nedenle bu rallide daha gidilecek uzun bir yol var.”

Elfyn Evans “Rallide etaba ilk çıkmak için zor birkaç etaptı. Hava oldukça ıslaktı ve birçok yüzey değişikliği yaşadık, bu yüzden tutuş sürekli değişiyordu. Üstüne üstlük ikinci etabın başlamasını beklerken bir gecikme yaşadık, bu yüzden soğuk lastiklerle girmek zorunda kaldık ve bu oldukça zordu. Hemen yolda buzlu dar bir köye gittik, bu yüzden sıcaklık üretmek ve güven kazanmak çok zordu. Ama üstesinden geldik. Bu gece daha fazla soğuk olma ihtimali var, bu yüzden sabaha kadar beklememiz ve hangi koşullarla karşılaşacağımızı görmemiz gerekecek.”

Kalle Rovanperä “İlk ayakta hislerim iyiydi. İlk etap oldukça güzeldi. Yeni Pirelli lastiklerle ıslak asfaltta ilk kez sürüyordum ama bu iyiydi. İkinci etap buzda çok daha zordu, ancak orada tempo da oldukça iyiydi ve meydan okumadan keyif aldım. Hız beni biraz şaşırttı çünkü çok hızlı ya da büyük bir itiş hissetmiyordum ama araba kendini iyi hissetmişti. Yarın, karanlıkta buz ve karla başlamak gerçekten zor olacak ama belki de aynı hızı korumaya çalışacağız.”

Sıradaki ne? Cuma sabahı ekipler, üç yeni etaptan oluşan bir ayak için Gap’ten batıya gidecek. İlk test olan Aspremont – La Bâtie-des-Fonts, gün doğumundan yaklaşık iki saat önce 06:10’da başlayacak. Ayağın ilk iki etabı, servisi takip eden öğleden sonra tekrar geçilecek. | 21 Ocak 2021 : 22.35

İlk gün klasman
1 Ott Tänak / Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) 24a17.5sn
2 Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) + 3.3sn
3 Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota Yaris WRC) + 8,5 sn
4 Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) + 16.0sn
5 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) + 16.9sn
6 Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) + 42.7sn
7 Pierre-Louis Loubet / Vincent Landais (Hyundai i20 Coupe WRC) + 1 dk07,8 sn
8 Andreas Mikkelsen / Ola Fløene (Škoda Fabia Rally2 evo) + 1d18,3sn
9 Adrien Fourmaux / Renaud Jamoul (Ford Fiesta Rally2) + 1m27,2sn
10 Gus Greensmith / Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) + 1 dk 30,0 sn

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top