Parasal eleştiriler var

Geçtiğimiz sene hatırlarsınız sezon Sarıkamış Rallisi ile başlayacaktı. Neredeyse tam starta saatler kalmıştı ki bir gün ülkece öğrendiğimiz talihsiz şehit haberleri nedeniyle yarış haklı olarak ertelendi. Kimse bu şekilde olmasını tabi ki istemezdi. Federasyon yarışı erteleyerek en doğru kararı alsa da devamında bu küçük krizi de yönetemedi. Katılan sporcu ve takımlar kayıt ücretlerini talep etmelerine rağmen geri alamadılar.

Federasyon bu sene yani 2021’de yapılacak olan Sarıkamış Rallisi’nde mahsuplaşalım demiş sporculara. Tabi ki bu da bir yöntemdir, neden olmasın. Fakat kışın en çetin geçtiği karın hemen her kente uğradığı şu günlerde siz bir Sarıkamış Rallisi duydunuz mu? Ben duymadım çünkü.

Yoksa federasyon geçtiğimiz sene kırk beş gün içinde WRC, yirmi gün içinde Formula 1 organize ettiği için bu yarışı da üç gün önce mi ilan edip organize edecek bilmiyorum.

Tamam, her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ama unutulmasın ki yoğurdun da bir ömrü vardır. Kimyasını bozduktan sonra ne yoğurdun yiğide faydası olur ne de farkın makul bir anlamı.

Bu arada hazır konu geri alınamayan paralardan açıldı. Bir de bu sene ralli şampiyonasının iptal olan WRC sonrası yarışlarına değinmemek olmaz. Malum yedi yarışın ikisi yapıldı. Sporcular ve takımlar lisanslarını bütün sezon için aldılar. Siz yarışları yapamadınız ya da yarışlar pandeminin artması nedeniyle yapılamadı. Hangisini isterseniz onu seçin sonuçta sporcu ve takımlar açısından durum değişmiyor.

Federasyon sadece bir açıdan haklı o da sonuçta iki yarışı organize etmiş olma durumu. Bu durumda lisans ücretlerinin yedide ikisinin ödenmeyip kalan yedide beşinin ödenmesi gerekmez mi? Lisans alanlar sadece katıldıkları yarışlar için lisans ödemiş olurlardı.

*****

Covid 19 testlerinde WRC farkı

Hepimiz şu son bir yıllık süre içerisinde belki bir belki de birden fazla PCR testi yaptırmışızdır. Genellikle fiyatlar da küçük değişiklikler gösterse de birbirine yakındır. WRC’den sonra duyduğum eleştirilerden biri de federasyonun Marmaris’te yaptırdığı PCR testlerinin iki katından bile pahalı olması konusuydu. Neden anlamadım ama kimle görüşsem bu konu tekrar gündeme geliyor.

Organizasyon yaparken bazı maliyetleri ister istemez çeşitli gider kalemlerine aktararak bütçe yükünü hafifletmek bu işin doğasında vardır. Burada da böyle bir niyet olduğuna inanıyorum aksi taktirde herkesin hizmet beklediği bir kuruluşun böylesine küçük ticaretler yapmasını hiçbir şekilde kimse anlayışla karşılamaz.

Diğer taraftan neden kimse bu konuşulanları zoom üzerinden yapılan video konferanslarda muhataplarına sormuyor, ya da soracak sporcu ve takımlar bu gibi platformlara davet mi edilmiyor bilmiyorum.

*****

Salı sallandı, yazı çarşambaya kaydı

Son üç haftadır yazılarımı Salı günü için yetiştirmekte zorlanıyorum. Eskiden daha sakin bir iş hayatım varken şimdi günler yetmemeye başladı. O nedenle Salı olan yazı günümü ajansın editörü Aydın Hoşgör’ün de izni ile Çarşamba’ya alıyorum. | 20 Ocak 2021 : 18.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top