Siftah Velingrad’da!

Önceki yıllarda düzenli yapılarak gelenekselleştirilen, Balkan ülkelerinin yanı sıra ülkemiz yarışçılarından da artan bir ilgi gören, ancak pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan Kırcaali Offroad yarışının yerine Velingrad trend yarış olmaya başladı. Ülkemizde yeni sezonla ilgili somut bir plan ve program bulamayan sporcuların gözü şimdilerde komşu yarışına çevrilmiş durumda. Kırcaali yarışında olduğu gibi, Türk sporcuların organizasyon ile irtibatını Velingrad için de üstlenen Trakyalı kopilot Aydın Varol, geçen yılki whatsapp grubunu canlandırarak güncellediği gelişmelerle Türk sporcuları Velingrad’da parkura çıkmaya heveslendiriyor.

Bu arada, Offroad Velingrad 4×4 ulusal şampiyonaların ilk ayağı olarak çeşitli ülkelerden rekor sayıda yarışmacı toplamayı umuyor. Bulgaristan Trophy Challenge Şampiyonası ve Ulusal Kros Şampiyonası’nın bu ilk ayağı için organizatörler, farklı arazi ve güzel manzaralara sahip yeni alanlarda yeni rotalar sunarken, bu yılın rotaları Offroad Club Velingrad ekibi tarafından belirlendi. Yarışın bivouac’ı şehre yakın konumda. Kategoriler, Cross Country Rally (Profesyoneller ve vinçsiz arabalara sahip yeni başlayanlar için hızlı etaplar), Hard Cup (Özel arabalar ve pilotlar için zor parkur), Standart Kupa (ayarsız ve vinçsiz standart arabalar) ve gezi (Standart arabalar için nispeten kolay parkur) şeklinde.

Hard Cup için etap 16 Nisan’da 25 km, 17 Nisan’da 28 km ve 18 Nisan’da 25 km; gezi sınıfı için ise 16 Nisan’da 121 km, 17 Nisan’da 112 km ve 18 Nisan’da 28 km olarak belirlendi. Yarışa katılım bedelleri, 28 Şubat 2021’e kadar kayıtlar için 180 BGN / 90 EUR, 31 Mart 2021’e kadar kayıtlar için 250 BGN / 125 EUR ve 31 Mart’tan 15 Nisan 2021’e kadar kayıtlar için ise 300 BGN / 150 EUR olarak ilan edilirken, Türk sporcuların araçlarının gidiş geliş TIR organizasyonu için sponsorluk görüşmeleri yapıldığı bilgisini grupta paylaşıldı.
18 Ocak 2021 : 21.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top