Peter açık ara..

50 kilometrelik bir bölümü uygulanamaz hale getiren yağış nedeniyle biraz kısalmış olan Dakar’ın 11’nci günü, olaylarda dramatik dönüşler sağlayan bir tiyatro gibiydi. Bu karmaşık ve kapsamlı etap, toplam konsantrasyonun gerekli olduğu yön bulma zorluklarını hem de son üçte birlik kısımda kum tepeciklerinde tecrübelilerin güçlü bir el tutacağı geniş bir kum tepeleri bölgesini ortaya çıkardı. Bu tam olarak Sam Sunderland ve Nasser Al-Attiyah’ın, rakiplerinin kararlılığını bozmayı başaramadan kendilerini yapmaya başvurdukları şeydi.Otomobil kategorisinde Nasser Al-Attiyah 41’nci etap galibiyetine ve 1’56” zaman kazanmasına rağmen, Peterhansel’in 14’ncü şampiyonluğa geçişinin yolunu tıkamaktan uzak kaldı. Yarın (Cuma) Fransız 15’05”lik bir zaman aralığıyla başlayacak. ATV’lerin yarışında Manuel Andújar aynı zihniyetle Yanbu’ya yöneldi ve Şilili rakibi Giovanni Enrico, iki haftanın ikinci etabını kazanarak ancak 25’52” yaklaştı. Hafif araç kategorisinde, Austin Jones’a karşı sadece 10 dakika önde iken Can-Am’ın direksiyonundaki Chaleco López için savaş çok daha çetrefilli olabilirdi, ancak Amerikalı, zorlamak yerine baskının ona ulaşmasına izin verdi. Quintero’ya gelince, geçen haftaki başarısının hiçbir şekilde şansa bağlı olmadığını gösterdi.

Günün performansında, Wei Han, 2020’de ikinci Dakar’ını 10’ncu sırada tamamlayarak ralli tarihindeki en iyi Çin temsilcisi oldu. Şu anda 18. sırada yer alan sporcu bu yıl kendi rekorunu geliştiremeyecek, ancak Han artık Philippe Gache ile birlikte oluşturduğu ekip tarafından hazırlanan bir SMG’nin direksiyonunda parlayabildiğini gösterdi. Bunu, Nasser Al-Attiyah’ın on dakika gerisinde bugünün özel etabında altıncı en iyi zamanı elde ederek kanıtladı! Sonuç olarak Han, ikinci ilk 10’da bitirdi ve bu, Dakar’daki en iyi etap sonucuydu ve 2022’den itibaren Dakar’da güçlendirilmiş bir ekiple üst sıralarda yer almayı umut eden Çinli sürücü için iyiye işaretti. Joan Barreda’nın karşılaştığı kötü şansın talihsiz bir koşullar zincirinden mi yoksa sadece büyük bir hatadan mı kaynaklandığını merak etmek için sebep var. Her iki durumda da, 215 km’den sonra en iyi zamanı gösteren Honda sürücüsü, yol kitabını okuyarak karıştırıldı ve yakıt ikmali noktasında durmadı, kendisini ağır bir cezaya ve özellikle de benzinin bitme ihtimaline maruz bıraktı. Bu tam olarak 267 km sonra durma noktasına geldiğinde olan şeydi. Tıbbi muayene talep ettiği için Yanbu’daki kampa uçakla kaldırıldı.

Rallide şimdiye kadarki en iyi bitişini, yani 2017’de 5’nci sırada bitirmeyi eşitleme şansına sahip olmasına rağmen, Bang-Bang, performansının bugüne kadar sahip olduğu tüm faydaları gerçekten yırtıp attı. Onun hedefleri ve Honda ekibinin motor genel klasmanında üst kısımların kırmızıya boyadığını görme umutları ile aynı hizadaydı. Sonuç olarak, Dakar’daki 11. katılımı, rallideki kariyerinin 5. çekilmesiyle sona erdi. Günün Sözü, Sam Sunderland’dan: “Her şeyimi verdim”.. Dakar’da 11. etabı kazanarak, 2017’de kazanan, final özel etkinliğinden önce Kevin Benavides’in 4’12 ” arkasında 2’nci sıraya çıktı. “Bugünün kazanmak için son şansımdan biri olduğunu biliyordum ve bütün gün her şeyimi verdim. Öndeki çocuklar harika bir iş çıkardılar ve üzülmem çünkü sahip olduğum her şeyi veriyorum ve elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Yeterince zaman ayırmayı pek başaramadım ama çabamdan memnunum. Hâlâ bir günümüz var ve tek sahnede birçok şey olabilir. Ne kadar zor bir gün ve gerçekten zor bir Dakar, ancak takıma ve tüm işi yapan herkese çok minnettarım. Bisikletlerimizi çölde, dünyadaki durumla yarışabildiğim için bile. her yerde şikayet edemem ve şimdi gidip biraz dinlenmekten mutlu olacağım ”. | Fotoğraflar; Dakar, 14 Ocak 2021 : 21.45

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top