“Hamilton’a meydan okuyabileceğinden eminim.”

2019’un sonlarında, İtalyan gazetesi Gazzetta dello Sport, yedi kez Dünya Şampiyonu Sir Lewis Hamilton’ın sezon boyunca Ferrari ile iki kez görüştüğünü açıklamıştı. Hamilton daha sonra Maranello’daki Ferrari Genel Merkezi’nde görüşmeler yapıldığını doğruladı ancak bu durum hiçbir zaman ilk görüşmelerin ötesine geçemedi. Daha sonra Ferrari, 2020’nin başlarında Sebastien Vettel’in yerine McLaren’dan Carlos Sainz Jr. ile sözleşme imzaladı.

Formula 1 tarihindeki en başarılı sürücüyü spordaki en başarılı takımla eşleştirmeme konusunda herhangi bir pişmanlığı olup olmadığı sorulduğunda Scuderia Ferrari takım patronu Mattia Binotto; “Pişmanlık olacağını sanmıyorum çünkü aldığımız kararların doğru olduğunu düşünüyoruz ve bugün Charles gibi harika bir sürücümüz var, Ferrari olarak ona çok yatırım yaptık. Bence çok yetenekli. Doğru arabaya sahip olursa, Lewis Hamilton’a meydan okuyabileceğinden oldukça eminim. Seçimlerimizi yaptık ve bence Carlos ile birlikte çok güçlüyüz. Pişmanlık olacağını sanmıyorum.” dedi.

2020 sezonu sonrası Vettel ile yollarını ayırma kararı sorulduğunda ise Binotto şunları söyledi: “Bence Sebastian harika bir insan, harika bir sürücü ve birlikte harika anlar yaşadık. Ancak bence farklı bir karar alıp ilerlemenin zamanı gelmişti. Gelecekte çok genç bir kadroya sahip olacağız, 1968’den bu yana en genç Ferrari kadrosu olacak. Ancak Charles ve Carlos çok güçlüler, çok yetenekliler ve genç olmalarına rağmen Formula 1’de iyi deneyimleri var. Bu yüzden seçim için çok mutluyum.”

Binotto, Charles Leclerc ve Sainz’in 2021 sezonunun başında eşit statüde muamele göreceğini ancak bu durumun sezondaki sonuçlara bağlı olarak değişebileceğini yineledi: “Bir numara ve iki numara yok, sezonun başında kesinlikle eşit fırsatlara sahip olacaklar. Savaşmakta özgür oldukları için oldukça mutluyum. Bence her zamanki gibi yapmamız gereken takım puanlarını optimize etmek ve bunu yaptığınızda normal olarak sürücülerin puanlarını da optimize ediyorsunuz. Sezonun ilerledikçe farklı bir strateji benimsememiz gerekip gerekmediğini göreceğiz ancak sezonun başında savaşmakta özgür olacaklar.”

Kaynak: PlanetF1 Derleyen: Sinem Hoşgör, 14 Ocak 2021, 11:45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top