Peter liderliğini korudu

Bu yıl bir etap zaferi Stéphane Peterhansel‘den kaçmaya devam etti, ancak Fransız sporcu, altı özel etapta 5 podyum finişiyle kayda değer bir tutarlılık sergiledi; bu, Nasser Al-Attiyah karşısında altı dakikalık bir farkla genel klasmana liderlik edecek kadar iyi. Takım arkadaşının 40’ncı dakikasında üçüncü olan Carlos Sainz, 6’ncı etapta mücadeleye liderlik edecek. Bugün bir süre geri çekilebilir mi? Carlos Sainz önceki özel etapta yaşanan feci performansın ardından Cuma günü ikinci etap galibiyetini aldı. Son şampiyon son özel etapta haftanın en iyi günü olarak tanımlayacak kadar ileri gitti. Mini sürücüsü, takım arkadaşının 40 dakika gerisinde genel klasmanda üçüncü sırada yer aldı, ancak bugün menüde çok sayıda taşlı bölümle Sainz için boğayı boynuzlardan alma zamanı geldi. Brian Baragwanath genelde altıncı sırada, Stéphane Peterhansel’in 1 saat 50 gerisinde. 5’nci etabı Güney Afrikalı Giniel De Villiers’ın hemen arkasında ikinci olarak bitirdikten sonra, Baragwanath Cuma günü Carlos Sainz ile 19’16’da bitirmesini engellemeyen birkaç barrell atışı yaptı. Carlos Sainz, ilk kontrol noktasında Nasser Al-Attiyah’tan sadece 17 saniye daha hızlıydı. İspanyol şu ana kadar yolu açmakla mücadele ediyor gibi görünmüyordu.

Stéphane Peterhansel lider karşısında 1′17″, bu nedenle de asıl rakibi Al-Attiyah’a karşı bir dakika kaybetti. Sébastien Loeb, önceki gece geç te olsa Ha’il’deki kampa ulaştı. BRX ekibinin kırık bir salıncağı tamir etmesi çok uzun zaman almıştı. Genelde şu anda 11 saat 42’nin üzerindeler, ancak Loeb ve Elena sosyal medyada geri dönüp Dakar’ı kazanmaya söz verdiler! Baragwanath, 33’ncü km yakınında birkaç dakika durmak zorunda kaldı. Güney Afrikalı tekrar harekete geçti, ancak bu süreçte değerli zamanı kaybetti. Mathieu Serradori ve Fabian Lurquin, Cuma günü bir mekanik daha acı çektikten sonra dinlenme gününü CR6’larını düzeltmek ve yedinci özel etabın startına hazırlamak için kullandılar. Sainz ilk kez WP’yi geçtikten sonra, Stéphane Peterhansel, İspanyol rakibi Nasser Al-Attiyah ve Yazeed Al-Rajhi’yi 63’ncü km’de yenerek karşılık verdi. İlk kontrolde iki dakikadan biraz fazla zaman ayırdıktan sonra 63’ncü km’den henüz geçmemişti. Nani Roma, yeni Bahrain Raid Xtreme (BRX) prototiplerinin direksiyonunda parladı. Sainz genelde beşinci, iki Mini ve iki Toyota’nın 1 sa.36 gerisinde, İspanyol BRX’inin sürekli ilerleyişini vurgulayarak açılış haftasındaki performansından memnundu. Stéphane Peterhansel hızı artırdı ve şimdi 148. km’de Nasser Al-Attiyah’tan 1′24″ uzakta. Carlos Sainz ve Mini’si şu anda üçüncü, üç dakikadan fazla geride ve Yazeed Al-Rajhi’nin sadece 10 dakika önünde. Genel sıralamada ikinci Toyota’nın izi, ama hala gidecek uzun bir yol vardı!

Stéphane Peterhansel, bu yılki Dakar’ın ilk etap galibiyetine odaklandı. Fransız sporcu, takım arkadaşı Carlos Sainz, Yazeed Al-Rajhi ve Nasser Al-Attiyah üzerindeki liderlik farkını dört dakikadan fazla açtı. Stéphane Peterhansel, Yazeed Al-Rajhi’nin 3′49″luk bir marj ile 242. km’yi geçtikten sonra hala araba yarışına liderlik etti. Carlos Sainz, bir lastik patlattı ve takım arkadaşının 6′39″ gerisine düştü. Lastiğinin patladığı bildirilen Nasser Al-Attiyah ise Peterhansel’in hala beş dakika gerisindeydi. Cyril Despres ve öncü Mike Horn bugün harika bir performans sergiliyorlardı ve altıncı sırada 215’nc, km’yi geçtiler. Peterhansel’e karşı şu anki fark 11 dakika. Peterhansel, Suudi Yazeed Al-Rajhi’ye ve en önemlisi Nasser Al-Attiyah’a beş dakika ve en yakın iki rakibi olan Carlos Sainz’e altı dakika fark için 3′42″ ile zirvede. Bu, Fransız için çok önemli bir zafer olabilirdi. Peterhansel, Al-Attiyah’a karşı üstünlüğünü savunuyordu. Fransız, yaklaşık 100 kilometre kala Katar’dan altı dakikadan fazla uzaktaydı! Toyota’nın yarıştaki en iyi sporcusu Yazeed Al-Rajhi, Peterhansel’in 3′26″ gerisindeydı ve Al-Rajhi 50 km’den biraz daha uzun bir süre kala geçici klasmanda kontrolü ele aldı. Suudi şimdi Carlos Sainz’in nefesini ensesinde hissetmeye başlayan Fransız’dan 2’09 ‘uzaktı.

Nasser Al-Attiyah da Peterhansel’in bir buçuk dakikadan az gerisine kadar yaklaştı! Bu sabah etaba ilk giren ve aynı zamanda etabı tamamlayan ilk sürücü oldu, ancak kazananın adını öğrenmek için Peterhansel, Al-Rajhi ve Al-Attiyah’ın bitirmesini beklemek gerekecekti! Suudi takım, 2015’te başlayan uzun bir kuraklığı sona erdirdi ve yaklaşık 100 kilometre kala liderliğe yükseldikten sonra etap galibiyetini ilan etti. Toyota sürücüsü 7’nci etabı Peterhansel’e karşı 48 ‘, Sainz’e 1’15’ ve Al-Attiyah karşısında 2’48’farkla lider tamamladı. Altı dakikada zirveye ulaştıktan sonra, Peterhansel’in Al-Attiyah’a karşı üstünlüğü finişte iki dakikaya düştü. Katarlı Fransızların nerede ise 8 dakika gerisinde, toplamda ikinci sırada. 7 etapta altıncı podyumunu bitiren Bay Dakar için güzel bir gün oldu. Loeb, bitişe yaklaşık 30 kilometre kala Suudi çölünde tekrar durdu. Fransız, BRX’in merkezlerinden birini kırdı ve bunu düzeltmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. | 10 Ocak 2021 : 17.22

DAKAR / 7.GÜN SONU GEÇİCİ KLASMAN
1 (302) S. PETERHANSEL (MİNİ) 26:36:50
2 (301) N. AL-ATTIYAH (TOYOTA) 26:44:43
3 (300) C. SAINZ (MİNİ) 27:17:56
4 (307) J. PRZYGONSKI (TOYOTA) 27:59:38
5 (311) N. ROMA (PRODRIVE) 28:35:50
6 (317) V. VASILYEV (MİNİ) 29:02:48
7 (310) SK. AL QASSIMI (PEUGEOT) 29:12:42
8 (304) G. DE VILLIERS (TOYOTA) 29:36:26
9 (312) M. PROKOP (FORD) 29:36:40
10 (326) C. LAVIEILLE (OPTIMUS) 29:59:44

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top