“Değişim şart!”

Türkiye Rallikros Şampiyonlarından Halid Avdagiç, bugün yapılan sporcularla değerlendirme toplantısı ile ilgili olarak ajansa görüşlerini açıkladı. Toplantıda net cevaplar alınamadığını dile getiren Avdagiç, geçen yıl yine ajansta yer alan röportajında dile getirdiği söylemi bir kez daha tekrarları; “değişim, şart!”

Sporcular toplantısına katılım ilgi, ortam, akış sence nasıldı?
Tosfed’den dün (Cumartesi) gelen e-mail davetine istinaden Zoom ortamında yapılan sporcular toplantısına katıldım. Serhan Acar’ın açılış konuşması ve sunumu ile başlayan toplantı, yetkililerin açıklamaları ve katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile devam etti.

Yönetimden sporculara beklenilen açıklamalar yapıldı mı?
YKB toplantı boyunca, 2020’de ne kadar güzel işler yaptıklarını defalarca tekrar etti. Eski yönetimler ile ilgili birçok olumsuzluk dile getirdi. Ama sporcuların, takımların, garajların beklenti ve talepleri ile ilgili hiçbir net cevap alınamadı.

Yeni sezon için yapılan açıklamaları nasıl buldun?
Nisan-Kasım arasında her branşı içeren bir takvimin kısa süre içinde açıklanacağı ifade edildi.

Sporcular açıklamalardan memnun kaldılar mı?
Genel bir memnuniyetin oluşmadığını kanaatindeyim. Geçen sene de birçok toplantı yapılmış, sonunda da üç yarış (TA, WRC ve F1) ile sezon tamamlanmış idi. Yılın ikinci haftasındayız. Pandeminin gidişatına göre süreçlerin sorunsuz yönetilmesi ve Genel Kurul’un da zamanında yapılmasını diliyorum.

Yanıtlanmayan bir konu var mıydı?
Gelecek açısından araç parkının yenilenmesi ile ilgili konu bence çok önemli. Otoritenin bu konuda gerekli faaliyetleri yapması için spor kamuoyu daha talepkâr olmalı.

2021 sezonunu nasıl görüyorsun?
Süreç pandemiye bağlı. Umarım sadece birkaç uluslararası organizasyon ile sezonun kapatmak ve FIA’dan gelecek olan teşekkür mektupları ile baş başa kalmayız. Sporun temel enstrümanı olan otomobil ile onun üreticileri olan otomotiv ana sanayi ve tedarikçileri ile ilgili hiçbir konu gündeme gelmedi. Sporu ve sporcuyu geliştirmek için otomobil sporları sanayisinin gelişimi için de hiçbir söylem ve/veya hedef ortaya konmadı.

Toplantıda gündeme alınmayan bir konu oldu mu?
Ralli, pist, karting, offroad ve drift branşı ile ilgili sorular geldi. 2020’nin sonuçlarının ilan edilmesi ile ilgili net bir karar göremedim. Körfez pistindeki ilave yatırımların henüz tamamlanmadığı ifade edildi.

Toplantıdan aklında ne kaldı?
Eski yönetimleri suçlayan, 2010’da İstanbul’da WRC yapılırken İstanbul’dan hiçbir destek alınmadığının ifade etme nezaketsizliğini gösteren söylemler ilk aklıma gelen konular. Diğer yandan; kuralları uygulamak ile sorumlu olduğu için sporcusuna ihtar gönderdiğini ifade edip, ama o ihtarı da resmi bir yazı ile geri çektiğini söyleyemeyen bir YKB görmüş olduk. Günün çıktısı değişim şart. Bu bağlamda Tosfed Ana Statü’sünde Federasyonun görev ve yetkileri ile ilgili ilk maddeyi hep birlikte hatırlayalım: “Spor dalının ülke düzeyinde dengeli bir şekilde yayılıp gelişmesini sağlamak, bu konularda her türlü düzenlemeyi yapmak, projeler üretmek, kararlar almak ve uygulamak.” Yeni yılda sağlık ve huzur diler, Ralli Ajansı’na teşekkür ederim.

10 Ocak 2021 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top