Bulacia Toksport’ta

Marco Bulacia, Andreas Mikkelsen ile birlikte Almanya merkezli Türk yaırş garajı Toksport ile 7 yarışlık bir WRC2 programı açıkladı. Geçen sezon WRC3’te Jari Huttunen ile ikinci olan 20 yaşındaki Bolivyalı ve yardımcı pilotu Marcelo Der Ohannesian, 21-24 Ocak’taki sezon açılışı Monte-Carlo Rallisi ile programına başlayacak. Bulacia, Skoda Fabia Rally2 evo ile önümüzdeki hafta Rallye Monte Carlo’nun Gap’taki yarış merkezine yakın bir etapta iki gün boyunca test edecek ve Monte-Carlo’dan sonra Hırvatistan, Portekiz ve İtalya’daki sonraki üç WRC rallisinde yarışacak. Sezonun ikinci yarısı, Şili’den önce Estonya ve Finlandiya’nın hızlı çakıl yollarına sahip. Bulacia, Toksport kadrosunda üç WRC galibi Mikkelsen’in de olmasının kendi kariyer gelişimine yardımcı olacağına inanıyor.

Bulacia “Volkswagen, Citroën, Hyundai ve Škoda gibi üretici ekiplerin pilotu olan Andreas Mikkelsen gibi bir takım arkadaşına sahip olmak büyük bir avantaj. Deneyimi kesinlikle herkesin iyiliği için olacak ve umarım ondan en iyisini öğrenirim” dedi. 2017 FIA Junior WRC şampiyonu Nil Solans’ın Monte-Carlo’daki tecrübesinden de yararlanacak olan İspanyol, en son kar ve buz bilgilerini sağlamak ve lastik seçimi konusunda tavsiyelerde bulunmak için özel etapları rakiplerinin önce geçerek bir güvenlik aracı da kullanacak. Bulacia, 2019 yılından bu yana, mühendislik eğitimi aldığı İspanya’nın Valencia kentinde yaşıyor ve Atlantik boyunca evinden uzakta olmanın zor olabileceğini kabul ediyor. İspanyol pilot, “bazen ev, aile ve arkadaşlar gözden kaçıyor, ancak gereken bu ve en başından itibaren takıma, test alanlarına ve fırsatlara yakın olmayı tercih ediyoruz” dedi.

Wrc’nin resmi sitesindeki habere göre Bulacia, “2020 WRC2 şampiyon takımının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve Škoda’nın tam desteğini alıyoruz. Basıncın biraz artması, ekibin iyi sonuçlar arayacağı ve göreve hazır olmanız mantıklı” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; Ancak yaptığımız işle, ekibin Fabia ve bilmediğimiz olaylarla ilgili tüm tecrübelerini özümseyerek onların bizden beklentilerini karşılayabileceğimize inanıyoruz”. 2021 için Fabia’da bir dizi yükseltme yapıldı. Daha fazla güç, geliştirilmiş amortisörler ve en yüksek hızı 200 km/s’nin üzerine çıkaran yeni dişli oranları ve asfaltta arka frenler için daha güçlü bir arka aks alt çerçevesi ve özel bir soğutma cihazı dahil olmak üzere güvenilirlik yükseltmeleri iyileştirmelerin parçalarını oluşturuyor. | Kaynak; wrc, 10 Ocak 2021 : 12.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top