İlk yarının lideri Peterhansel

Ha’il, Suudi Arabistan’ın kalbinde uzun bir süre ülkenin ana şehirleri arasındaki ticaret yollarının kavşak noktası. Son on yılda, özellikle aktif bir meraklılar topluluğunun disiplinin gelişimini hızlandırdığı arazide rallinin başkenti haline geldi. Al Qaisumah’dan Ha’il’e giderken ekipler bölgede yaşayan Suudilerin kum, kum ve daha fazla kum nedeniyle 4×4 geziler için neden bu kadar tutkulu olduğunu gözlemlediler. Değişken büyüklükte kum tepeleri şeklinde, geniş alanlara yayılmış veya hem dar hem de geniş yolları kapsayan, günün zamanlanmış bölümündeki başarı, bu kararsız malzemeyi kontrol edebilme kapasitesine dayanıyor. Neyse ki, bölgeye ara sıra düşen yağmur, araziyi beklenenden daha hızlı hale getirdi. Sébastien Loeb’e gelince, özel oyunun başlangıcında bir süspansiyon kolunu kırdıktan sonra kesin olarak zirve rekabetinden uzaklaştı.

2005’te Jutta Kleinschmidt’ten bu yana Dakar’da sahne zaferini tatan ilk kadın olan Cristina Gutiérrez’in ardından, Seth Quintero’nun hafif araçlara yönelik altıncı etabın sonunda bir sansasyon yaratma sırası gelmişti. Amerikalı, 18 yaşında Dakar’daki bir özel etabın en genç galibi oldu. Ayrıca kadın meslektaşı gibi ABD RedBull Off Road Takımından bir üye, Dakar’ın bu 2021 baskısında yakında çıkacak olan birçok rekabete katılmaya hazır görünüyor. Chaleco López prolog dahil dört özel etapta podyumda yer aldı ve altıncı etabın başlangıcına kadar örnek bir tutarlılık sergiledi. Ancak rakiplerinin yolunu açan Şilili, etabın orta noktasından hemen sonra mekanik bir sorun yaşadı. Gecikme neredeyse bir saat sürdü ve ödediği bedel ağırdı ve geçici klasmanın son basamağına indi. Zirvede yer alan Aron Domżała’nın 36’dan fazla arkasında bulunuyor. Bu kesinlikle López’in onuncu Dakar’ında istediği sonuç değil, ama aynı zamanda kesinlikle Can-Am sürücüsünün bu konudaki son sözü olmayacak!

Kamaz, Ha’il yakınlarında biten altıncı özel etapta yer almaktan gurur duyuyor. Airat Mardeev, etabın ikinci yarısında liderliği ele geçirdikten sonra, 2018’den bu yana ilk başarısını elde etmeyi başardı. Daha da önemlisi, Rus takımına Dakar tarihindeki 150’nci etap zaferi ile 224 zaferle çok önde olan KTM’nin arkasında. 1999 yılında başlayan bu koleksiyonda çoğunluğu 1999-2011 yılları arasında elde edilen 7 şampiyonluk ve 63 etap galibiyetiyle kamyon kategorisinde rekortmen olan Çar lakaplı Vladimir Chagin kazandı. İtalyan Roberto Camporese ve Umberto Fiori’nin 1982 model Peugeot 504 Pick-up’ları çağın ruhuna göre yeniden yapılandırılmış. Ekip, Dakar Classic sıralamasında son sırada yer alıyor, ancak Suudi Arabistan’da yoluna devam ediyor.

Günün sözü Stéphane Peterhansel’den; Dakar zaferlerinin rekorunu elinde tutan kişi, rahat hissetmek için çok küçük gördüğü Nasser Al-Attiyah karşısında lider giderken genel sıralamaların lideri olarak dinlenme gününe ulaştı. “İyi bir hafta oldu, gerçekten iyi bir hafta çünkü çok fazla hata yapmadık. Arabanın gerçekten iyi performans gösterdiğini gördük. Negatif bir noktadan bahsetmem gerekirse, bu iki şey olurdu: dün kaybolduğumuzda, sadece dönüp duruyorduk ve bu duygu gerçekten kötüydü çünkü beş, on veya on beş dakika kaybettiğimizi düşünüyorduk ve bu bir iyi bir his. Ayrıca önsöz, ilk gerçekten küçük aşama gerçekten çok güvendeydim ve ondan sonra kendi kendime ‘kahretsin, bu rekabet için çok yaşlıyım, hızım iyi değil’ dedim, bu yüzden olumsuz noktalar bunlardı. Olumlu nokta, Edouard ile yeni takım. Dakar gibi ilk kez birlikte bir yarış yapıyoruz ve onun için de Dakar’ı kopilot olarak hiç yapmadı.” | 9 Ocak 2021 : 12.00

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top