Dakar’da lider Attiyah

Katarlı sporcu Nasser Al-Attiyah, Dakar 2021’de, Toyota Hilux ile 403 kilometrelik kum tepelerinden oluşan 3’ncü etapta en iyi zamanı yaparak liderliğe yerleşti. Henk Lategan, 3’ncü etapta ikinci en hızlı zamanı kaydetmek için mükemmel bir yarış çıkardı, takım arkadaşları Nasser’i 2 dakika 27 saniye geride bıraktı. Etkileyici performans, ikiliyi lider çaylak ekip olarak genelde 7’nciliğe yükseltti. Giniel de Villiers günün zorlu etabına 17’ncı olarak başladı. Dün iki saatten fazla kaybeden Villiers, 3’ncü etabın başlarında sadece onarım için zaman kaybetmekle kalmadı, aynı zamanda daha yavaş rakiplerin tozuna bırakan kırık bir tahrik mili yaşadı. Üstüne bir de sıkıntılarına 37 dakika 47 saniye kaybettiren iki lastik patlaması da eklendi. Shameer Variawa Hilux’unda kırık bir tahrik mili yaşadı, ardından beş kez lastik patlattı, tüm bunlar ekibe iki saatten fazla gecikmeye mal oldu ancak genelde 44’ncülğe yükseldi.

Takım müdürü Glyn Hall “bugün gerçekten büyük bir gündü ve beklediğimiz gibi değildi. Etabın 400 km’den biraz daha uzun olduğunu biliyorduk, ancak brifingde bahsedilmeyen pek çok kaya vardı. Yine de, Nasser’in ilk start olmasına rağmen etabı kazanması ve Peterhansel’e karşı zaman kazanması ekip için güzel bir gündü. Bugünün büyük haberi, Nasır’ın iki buçuk dakika gerisinde kalan Henk ve Brett oldu. Uzun zamandır ilk 1-2 etap bitiren takım için harika bir gündü, bu yüzden burada kampta herkes çok heyecanlı” dedi.

Nasser Al-Attiyah “bugün herkes için oldukça zor olmasına rağmen, bizim için gerçekten güzel bir gündü. 407 kilometrede etap, çok sayıda büyük kum tepesi ve hızlı parkurlarla oldukça uzundu. Çok tehlikeli bölümler vardı, ancak hem etabı açmak hem de kazanmak için gerçekten iyi bir iş çıkardık. Her gün aynı yönde ilerlemeye çalışacağız, ancak daha önümüzde uzun bir yol var ve önümüzde Peterhansel ile aradaki farkı kapatmak için yapacak daha çok işimiz var. Dokuz etap daha var ve eminim ki karışımda işleri gerçekten sarsabilecek daha zor etaplar olacak” dedi. Giniel de Villiers ise “başka bir zorlu gündü ve bu yıl işler bizim yolumuza gitmek istemiyor gibi görünüyor. Kum tepelerinde sıkışıp kalmamıza neden olan bir tahrik mili arızası yaşadık. Gerçekten kötü bir noktada oldu, bu yüzden değiştirmek uzun zaman aldı. Şaftı değiştirirken birkaç araba ve iki kamyon yanımızdan geçti ve tekrar giderken onların tozuyla uğraşmak zorunda kaldık. Bundan sonra da iki kez lastik patlattık, bu yüzden bizim için oldukça hareketli bir gündü. Ama hala buradayız, bu yüzden devam edip yarın tekrar deneyeceğiz” diye konuştu. | Kaynak; TGRT, 6 Ocak 2020 : 21.21

1 (301) N. AL-ATTIYAH       (TOYOTA) 2:35:59
2 (302) S. PETERHANSEL    (MİNİ) 2:36:10    11
3 (332) H. LATEGANZA       (TOYOTA) 2:37:29 1:30
4 (300) C. SAINZ                 (MİNİ) 2:38:55 2:56
7 (305) S. LOEB                   (PRODRIVE) 2:43:35 7:36

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top