2021’e başlarken

Hepimiz hâlâ çok zor bir yılı atlatmanın fakat 2020 ile gelen hastalık şokunu atlatamamanın sersemliği ile başladık bu seneye. İçimizdeki ortak umut en kısa zamanda hayatın gerçekten normale dönmesi. Çünkü eskiden yaptığımız bir çok şeye oldukça özlem duyuyoruz.

Otomobil sporları camiası olarak branş, görev, bölge fark etmeksizin yarışların bir an önce başlamasını iple çekiyoruz.

Diğer taraftan bu sene yaşanan olumlu – olumsuz her durumun sporun bütün tarafları yönünden değerlendirilmesi gerekli. Ama en önemlisi de federasyon yöneticileri.

Geçtiğimiz sene verilen kararlar sporun genelini olumsuz etkiledi. Tamam artık 2020 için kimsenin elinden bir şey gelmez fakat bu sene bütün herkes geçtiğimiz yılda start alamadığı için yarışmaya daha istekli. Ben kayıt sayılarında ciddi oranda artış yaşanacağını düşünüyorum.

Geçtiğimiz hafta federasyon önceden açıkladığı taslak kuralları onaylayarak yayınladı. Şimdi sırada takvim var. Tabi ki takvimi haklı olarak biraz geç açıklamak isteyebilirler çünkü geçtiğimiz sene açıklanan hiçbir takvim hayata geçemedi. Bu sene doğal olarak temkinli yaklaşacaklardır.

Herkes gibi bende 2021 takvimini heyecanla bekliyorum.

*****

Formula komedi

Neden komedi diyorum? Formula 1 organizasyonu sonrası Tosfed resmi web sayfasından bu büyük organizasyon hakkında bir haber yapılmamıştı. Yani büyük küçük hemen her gelişmenin yer bulduğu web sitesinde sportif açıdan federasyonun organize ettiği yarışın yer bulamamasını buradan eleştirmiştim. Geçtiğimiz hafta Formula 1 Türkiye Yarışı ile ilgili bir haber başta yabancı kaynaklar olmak üzere bütün mecralarda yer buldu. Aynı haberin federasyon web sitesinde yer almasına şaşırmadım değil.

Haberin başlığı: Formula 1’de Sezonun En İyi Yarışı Türkiye!

İçeriği: Formula 1’de 2020 sezonunun en iyi yarışı, Mercedes’in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton’ın şampiyonluğu garantilediği Türkiye Grand Prix’si seçildi. Formula 1’den yapılan açıklamaya göre, sezonun yarışını belirlemek için organizasyonun internet sitesinde gerçekleştirilen oylama sonuçlandı. Yarışseverler, Lewis Hamilton’ın kazanarak şampiyonluğunu ilan ettiği Türkiye Grand Prix’sini yüzde 33 oyla birinci seçti.

F1’de 2020 sezonunun en iyi 5 yarışı şöyle:

1 Türkiye Grand Prix %33
2 İtalya Grand Prix  %25
3 Sakhir Grand Prix  %18
4 Avusturya Grand Prix  %5
5 Toskana Grand Prix  %4

Öncelikle diğer yarışlara büyük fark atan Türkiye ayağının neden seçilmiş olabileceğine biraz kafa yordum. Şartların zemin ve yağış nedeniyle pilotları, dolayısıyla da takımları oldukça zorlaması, buna karşın Hamilton’ın zaferi büyük risk aldığı bu yarışta ilan etmesi benim bulduğum en önemli neden bence.

Diğer bir taraftan bende organizasyonun taraflarının yarış öncesi, yarış anında ve yarıştan sonra yaptığı açıklamaları konu alarak, sadece 2020’nin değil belki de son on yılın en komik durumuna aday olması gerektiğine inanıyorum.

Tosfed’i de böyle büyük bir yarışla ilgili organizasyon haberine yer vermeyip, yapılan ankete yer vermelerini takdir ediyorum ve soruyorum…

Türkiye bu ankette sonuncu olsa bu haberi yayınlar mıydınız, yayınlasaydınız başarıyı sahiplendiğiniz kadar başarısızlığa da sahip çıkar mıydınız?

6 Ocak 2021 : 10.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top