Historik başkanı Naylor

Geçtiğimiz ay, son Dünya Motor Sporları Konseyi ve Genel Kurulu’nda historikte görev değişimi de gerçekleşti. Yasa ve kurallara göre 75 yaş nedeniyle FIA Spor Komisyonu’nda görev yapamayacak olan Paolo Cantarella (üstte solda) Historik Motor Sporları Komisyonu (HMSC) başkanlığını halihazırda kurulun üyesi olan John Naylor‘a (üstte sağda) devretti. Cantarella aynı zamanda Motorsport Ireland (İrlanda ASN’i)  başkanı. Paolo Cantarella, 2014 yılında HMSC’ye başkan olarak atanmıştı. Paolo Cantarella şunları söyledi:

“Bu dönem benim için bir onur ve harika bir deneyim oldu. Tarihi motor sporları, geçmişin yarış arabalarını kutlamanın ve tutkuyla beslenmenin tüm yollarının en iyisi bu, katılımcı sayısının bir yıldan diğerine arttığını gören birkaç motor sporu sektöründen birisi. Güzelliği aynı zamanda daha küçük ve çok pahalı olmayan arabaların çoğunluk oluşturduğu bir motor sporu biçimi olması. Tabii ki, hepimiz yüksek profilli tarihi toplantıları seviyoruz, şimdiye kadarki en ünlü arabaların bazılarının gridlerde olduğu, ancak kendi arabasını gerçekten seven, her hafta sonu yarışan birçok amatör sürücüler de var. Bunu makul bir bütçeden daha fazlasıyla başarabilirsiniz. Komisyon üyelerine, Alt Komisyon Başkanlarına ve üyelerine, idari ekibe teşekkür etmek isterim: onların tutkuları ve bağlılıkları olmasaydı hiçbir şey mümkün olamazdı.”

HMSC, 2021’de John Naylor tarafından yönetilecek. Danimarka’dan HRH Prensi Joachim, Başkan Yardımcısı olarak kalacak ve Komisyon, 28 ASN temsilcisi, 2 imalatçı temsilcisi (Porsche ve Audi), Tarihi Teknik Çalışma Başkanı (Mart 2021’de atanacak) ve Uluslararası Tarihi Komisyonu’nun yeni seçilen Başkanı Bay Giuseppe Redaelli ve eş seçimli üye olarak Bay Giuseppe Redaelli. HMSC’nin 28 üyesi ise, Yves Bacquelaine (BEL), Durgut Berberoğlu (TUR), Adam Berryman (AUS), Bayan Mirjana Bilic (HRV), Fernando Campos Ferreira (PRT), David Clark (GBR), William E. Connor II (HKG), Soren Dunn (DNK), Joaquin Folch (ESP), Lucien Franck (LUX), Guido Quirmbach (DEU), Harald Hertz (AUT), Igor Horacek (SVK), Ahmed Houbri (MAR), Timo Jaakkola ( FIN), Raffi Khederlarian (LBN), Viktor Levec (SVN), Erwin Meisel (POL), Géry Mestre (MCO), José Monteiro (BRA), Jiri Nejdl (CZE), Patrick Peter (FRA), Mark Raffauf (ABD) , Manfredo Rossi di Montelera (ITA), S. Chan Chan Tou (MAC), Erik Uppsäll (SWE), Sergey Ushakov (RUS) ve Marc Van Geel (NLD).

John Naylor şunları söyledi: “FIA Tarihi Motor Sporları Komisyonu Başkanı olarak bu rolü üstlenmek benim için gerçekten büyük bir onur. Paolo Cantarella’ya saygılarımı sunmak ve 2014’te başkanlığa geldiğinden bu yana tarihi motor sporlarına yaptığı büyük katkı için kendisine teşekkür etmek istiyorum, kesinlikle zor bir görevdi. Komisyon üyelerinin ve idarenin yardımıyla, Tarihi Şampiyonalarımızın pekiştirilmesine ve geliştirilmesine devam etmeyi ve mevcut yetkililerimizden ve uzmanlarımızdan gelecek nesillere bilgi aktarımına odaklanmayı planlıyorum. Paolo Cantarella, çok özel tarihi motor sporları vakasına covid-19’dan kaynaklanan sağlık önlemlerinin uygun bir şekilde entegre edilmesi için kampanya yürüttü. Son Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında kararlaştırılan özel bir çalışma grubunun kurulması sayesinde, durum değerlendirmesini ve aktif olan tüm yarışmacılar için güvenlik, zevk ve iyimser bir gelecek sağlamaya yönlendirecek tartışmaları devralacağız”

FIA Başkanı Jean Todt ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Tarihi Motor Sporları Komisyonu Başkanı olarak yedi yılda yaptığı büyük çalışmanın arkasındaki itici güç, otomobil tarihi ve mirasına olan tutkusu olan Paolo Cantarella’yı selamlamak isterim. Paolo Cantarella şimdi yönetimi John Naylor’a devrediyor. İki Tarihi, Spor ve Hareketlilik Komisyonumuza danışman ve organizasyonumuzun bu iki tarihi ayağı arasındaki sinerjinin kolaylaştırıcısı olarak FIA ile bir bağ kurmayı kabul etmiş olmasını memnuniyetle karşılıyorum” | FIA, 3 Ocak 2020, 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top