On kez şampiyon olabilir

Sky Sports yorumcusu Martin Brundle, bu sezon yedinci kez Dünya Şampiyonlu olan Sir Lewis Hamilton‘ın Formula 1’deki zaferlerinin devamının geleceğini düşünüyor. Toplam 10 Dünya Şampiyonluğu ve 150 Grand Prix zaferi ile uzun yıllar kırılamayacak bir rekor elde edeceğini ön görüyor. Hamilton’ın Mercedes ile gelecek sezon sözleşmesi henüz kamuoyuna resmi olarak duyurulmasa da Brundle’ın beklentisi en azından bir veya iki sezon daha yarışmaya devam edeceği yönünde.

Brundle: “Bence 10 Şampiyona ve belki 150 yarış galibiyeti tamamen yapılabilir. Bana kalırsa Lewis hakkında yıllar içinde öne çıkan şey; ne kadar az hata yaptığı, ne kadar eksiksiz ve temiz bir sürüşe sahip olduğu. Bence bu çok önemli bir nokta. Çalışma oranı ve motivasyonu da inanılmaz, bu padokta üç aşağı beş yukarı duyduğunuz bir şey. Tüm o başarıya, paraya ve bunun gibi bir kupa dolabına sahip olduğunuzda, motivasyonu korumak son derece etkileyici. 35 yaşında ama 25 yaşında gibi. Zihinsel veya fiziksel olarak solmuyor.”

“İçimden gelen his, bir yıl sonra değil bir yıl önce duracağı yönünde. Birkaç dolar daha fazlası için veya sadece bir Formula 1 sürücüsü olmak için beklemeyecek ve buna ihtiyacı da olmayacak. Hayatında belli ki başka hırsları var, ama önümüzdeki beş yıl içinde veya kesinlikle üç yıl içinde neden duracağını tahmin edemiyorum. Neden yapsın? Görme gücü, tepkileri, hiçbir şey düşmedi. Solmaya başlayacaksan, hafif bir eğimdesin ve henüz o eğime başlamış görünmüyor. Michael Schumacher emekli olduğunda 40’lı yaşlarındaydı ve bir çok hata yapmaya başladı ve çoğumuz yaptı, sonunda çökmeler yaşamaya başlıyorsunuz ve bunun neden olduğunu bilmiyorsunuz. Sebastian Vettel bana şu anda öyle görünüyor. Lewis o noktaya gelemedi ve hiçbir şey onun gibi olmadı.”

Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, 3 Ocak 2020, 15:00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top