2020’de Pirelli

Pirelli, bugüne kadar 580’den fazla Dünya Ralli Şampiyonası’nda yer aldı. 181 galibiyet, 25 şampiyonluk ve toplamda 2000’den fazla etap galibiyeti elde etti. Yaşanan bir çok şeyden ötürü unutulmaz bir sezon olan 2020’nin ardından gelecek yılki Dünya Ralli Şampiyonası için tek lastik tedarikine doğru ilerleyen Pirelli’ye bu sezonki rakamlar bazında bir özeti:

* 2020 boyunca rallide bulunduğu ülkeler: 40
* Kazanılan yarışlar: 85
* Kazanılan özel etaplar: 275
* Son beş yılda tedarik edilen lastikler: 509.000’den fazla
* Kazanılan Avrupa şampiyonlukları: Genel olarak ERC1 (Lukyanuk ile), ERC2 (Mitsubishi’de Tibor Erdi ile), ERC3 (Ford’da Ken Torn ile), ERC1 Junior (Oliver Solberg ile Skoda ve Volkswagen’de), ERC3 Junior (yine Yırtık).
* Hillclimb şampiyonluğu: Simone Faggioli ile İtalya’da birincilik kazandı.
* Historik ralli şampiyonluğu: /Macaristan, İtalya ve İspanya’da olmak üzere toplam 3
* Kazanılan WRC etapları (WRC2 ve WRC3 kategorilerinde): 56
* Kazanılan WRC rallileri (WRC2 ve WRC3 kategorilerinde): 4
* Ralliye katılan Pirelli personeli: 250
* Müşteri ralli lastikleri için kapsanan geliştirme kilometreleri: çakıl, asfalt ve buz üzerinde 20 gün boyunca 4000 test – altı farklı otomobil markasında 1500 prototip lastiği test etme.

Pirelli, ayrıca 2020 sezonunu, 2021’de WRC’ye geri dönme hazırlıklarıyla geçirdi. Covid-19’a rağmen İtalyan firma, Andreas Mikkelsen’in sürdüğü Citroen C3’ü kullanarak tam bir laboratuvar ve dış mekan testleri programını tamamlayarak programına sıkı sıkıya bağlı kaldı. 17 farklı prototip kullanılarak yaklaşık 1400 kilometre dış mekan testi tamamlandı (yaklaşık beş WRC ile eşdeğer). Sardinya’dan Finlandiya’ya 1000’den fazla lastik üretildi ve 200’den fazla test edildi. Pirelli ayrıca yeni nesil şampiyonları belirlemek için yeni FIA Rally Star programını destekleyerek geleceğe yatırım yapıyor.

Pirelli’nin ralli etkinlik yöneticisi Terenzio Testoni: “Kesinlikle her zaman hatırlayacağımız iki yarıdan oluşan bir sezon oldu. Pandeminin getirdiği tüm ek komplikasyonlarla birlikte Mart’tan yaza kadar uzun bir ara oldu. Durmayan tek şey, Dünya Ralli Şampiyonası için lastiklerin bir sonraki evrimini hazırlama çalışmalarımız ve çalışanlarımızın koşullar ne kadar zorlu olursa olsun dünyanın her yerinde mümkün olan en iyi lastikleri teslim etme taahhüdüydü. Sonuçlar yukarıdaki rakamlarda görülebilir. Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki en iyi sürücülerden geleceğin en umut verici genç yeteneklerine kadar uzanan bir sonraki bölümü dört gözle beklerken, tüm şampiyonlarımızı (sürücüler, yardımcı sürücüler ve takımları) tebrik ediyoruz. “

Pirelli, 30 Aralık 2020, 23:55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top