Tüm zamanların en başarılı Süpersport motorcusu

Beş kez dünya şampiyonluğu ile tüm zamanların açık ara en başarılı süper spor motorcusu olan Kenan Sofuoğlu, 36 yaşında yarış pistinden çok uzaklaştı. Speedweek’den Kay Hettich’a konuşan Sofuoğlu, bu sabah 9.30’da yayına giren röportajında dikkat çekici sözler sarf etti. 2020 Supersport Dünya Kupası’nda rekorlar kıran bir sezon geçiren İtalyan motorcu Andrea Locatelli’nin bile, başarılar konusunda Kenan Sofuoğlu’na kolay kolay yaklaşamayacağı vurgulanırken, Türk motorcu en çok dünya şampiyonluğunu (5), yarış galibiyetlerini (43), podyumu (85), pole pozisyonlarını (34), dünya şampiyonluk puanlarını (2429) ve en hızlı yarış turlarını (31) elde ettiği belirtildi. Birkaç ciddi yaralanmanın ardından, şu anda 36 yaşında olan Sofuoğlu, 13 Mayıs 2018’de sporu bıraktığını açıklamıştı.

Motosiklet yarışlarındaki başarılı yıllarını şaşırtıcı bir servet kazanmak için kullanan ve birçok kez dünya şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu, “ilk Türk yarış pilotuydum, bu da birçok sponsorum olduğu anlamına geliyor. Yarışlardan çok fazla kazanmadım. Yine de çok iyi bir Kawasaki kontratım vardı. Çok basitti: İkinci bitirirsem para yok. Kazanırsam, herhangi bir superbike biniciden daha fazla param olur. Sponsorluk sözleşmelerim de öyle, sadece galibiyetler ve unvanlar sayılıyordu. Kazanırsam, çok param var ve çok kazandım. Her galibiyette kesinlikle Jonathan Rea’dan daha fazla para kazandım. Son on yılda kazandığım tüm parayla yatırım yaptım. Bugün karşılığını alıyor, şimdi bir yarış pilotu olarak kazandığımdan daha fazla kazanıyorum. Yarış kariyerimin tamamını evlere yatırdım. Bugün 50’den fazla evim kirada ve ayrıca araba ile motosiklet gibi bazı şeyleri de karşılayabiliyorum” diye konuştu.

Kenan Sofuoğlu, “Hayatımda çok zor bir kariyer kurdum. Bana yardım edecek kimse yoktu. Her şeyi kendim halletmek zorunda kaldım ve zor zamanlardan geçtim. Özel hayatımda çok şey kaybettim. Bir politikacı olarak hayatım her zaman alıştığımdan çok farklı. Diğerlerinin parlamentoya girmeden önce 30 yıllık siyasi kariyeri vardı. Gelip parlamentoda oturuyorum, bu birçok insanı kızdırıyor. Benim yaşam tarzıma da üzülüyorlar, başka hiçbir milletvekili Lamborghini kullanmıyor ve motosikletlerle yarış pistinde değil. Ben çok medyadayım ve çok ünlüyüm” dedi. | 25 Aralık 2020 : 19.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top