Demir Berberoğlu’nu kaybettik

Koronavirüs nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olan Federasyonun geçmiş dönem başkanlarından, 20’nci Dönem Eskişehir Milletvekili, sporumuzun sevilen ismi, değerli büyüğümüz Demir Berberoğlu geçirdiği kalp krizinden hakk’ın rahmetine kavuştu. Cenazesi pandemi kuralları gereği düzenlenecek tören sonrası aile kabristanına defnedilecek. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Demir Berberoğlu Kimdir? 1953 Ankara doğumlu. İlköğrenimini Eskişehir’de yaptıktan sonra İstanbul Galatasaray Lisesi ve Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğrenimini tamamladı. 1977 yılında Eskişehir’de serbest avukatlığa başladı ve 1983 yılında DYP Eskişehir Kurucu İl Başkanı sıfatı ile siyasete atıldı. 1995 yılında yapılan genel seçimlerde Eskişehir Milletvekili seçildi ve bu görevi sırasında TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı, Adalet ve Anayasa Komisyonu üyeliklerinde bulundu, Karadeniz Parlamentosu Başkan Yardımcılığı görevinin yanında Türkiye Rusya Dostluk Grubu Başkanlığı’nı da yürüttü. Otomobil ve Otomobil Sporları’na merakı çocuk yaşlarda başlayan Demir Berberoğlu, yoğun iş hayatından kalan zamanlarının tamamını bu hobisine ayırmaktaydı. Yarış hayatına 1971 yılında yapılan Hitit Rallisi’ne katılarak başlamış olup, o günden bu yana halen aktif olarak otomobil sporları kariyerini sürdürmekteydi. Berberoğlu, Tosfed’in 9 Kasım 2012 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu sonunda başkan olarak göreve geldi, ancak 6 aylık süreç sonunda tüm yönetim kurulu üyeleri ile birlikte başkanlık görevinden istifa etti. (Tosfed) | 23 Aralık 2020 : 11.45

Eskişehir eski milletvekillerinden Demir Berberoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Eskişehir’de uzun yıllar avukatlık yapan Berberoğlu Doğruyol Partisi’nden 20. Dönem Eskişehir milletvekili seçildi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı da yapan Berberoğlu, evli ve bir çocuk babasıydı.

Coronayı yendi, kalbine yenik düştü

67 yaşında vefat eden eski miietvekili Berberoğlu’nun bir süre önce corona virüs tedavisi gördüğü ve corona sonuçlarının negatife dönmesinin birkaç gün sonrası geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Berberoğlu’nun ölümü nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla başsağlığı dileklerinde bulundu. Büyükerşen paylaşımında, “20. Dönem Eskişehir Milletvekili Demir Berberoğlu’nun vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabır, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

İlköğrenimini Eskişehir’de yapan Berberoğlu, İstanbul Galatasaray Lisesi ve Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğrenimini tamamladı ve 1977 yılında Eskişehir’de serbest avukatlığa başladı. 1983 yılında DYP Eskişehir Kurucu İl Başkanı sıfatı ile siyasete atılan Berberoğlu, 1995 yılında yapılan genel seçimlerde Eskişehir Milletvekili seçilmiş ve bu görevi sırasında TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı, Adalet ve Anayasa Komisyonu üyeliklerinde bulunmuş, Karadeniz Parlamentosu Başkan Yardımcılığı görevinin yanında Türkiye Rusya Dostluk Grubu Başkanlığı’nı da yürüttü.

Otomobil ve Otomobil Sporları’na merakı çocuk yaşlarda başlayan Demir Berberoğlu, yoğun iş hayatından kalan zamanlarının tamamını bu hobisine ayırdı. Yarış hayatına 1971 yılında yapılan Hitit Rallisi’ne katılarak başlayan Berberoğlu, o günden bu yana otomobil sporları kariyerini başarıyla sürdürdü. Berberoğlu’nun bu başarıları içerisinde bir çok ulusal ve uluslararası birinciliklerinin yanında 2003 Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonluğu, 2004 FIA Historic Rally Şampiyonası- Acropolis Rally Kategori 1 Birinciliği, 2007 Türkiye Historic Rally Şampiyonluğu ve 2010 Türkiye Historic Rally Kategori 1 Şampiyonluğu yer alıyor. (Sözcü)

Törenle defnedildi

Eskişehir 20. dönem DYP milletvekilliği ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapan ve önceki gün hayatını kaybeden Avukat Demir Berberoğlu’nun cenaze töreni önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. 67 yaşındaki Berberoğlu, koronavirüsü atlattıktan birkaç gün sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Berberoğlu’nun naaşı, Reşadiye Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı. Koronavirüs önlemlerini dikkat edilen cenaze törenine, Berberoğlu’nun ailesi, yakınları, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz ve bazı siyasi isimler katıldı. (Habertürk) | 23 Aralık 2020 : 20.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top