Sezonun ardından…

FIA 2020 Ödülleri’nin de sahiplerini bulmasıyla beraber Formula 1 için sezon tamamen sona erdi. Pilotlar ve takımlar hem yaklaşık 90 günlük bir molaya başladı, hem de gelecek sezon sözleşmelerinin de yavaş yavaş devreye girmesiyle 2021 sezonuna hazırlıklar da başladı. Sezonun kapanmasının ardından Formula 1 cephesinde yaşananlara göz atalım.

Lewis Hamilton, BBC Yılın Spor Kişiliği seçildi.

Formula 1 dünya şampiyonu Lewis Hamilton, F1’in tüm zamanların en iyi sürücülerinden biri olan Michael Schumacher’in yedi dünya şampiyonluğu rekorunu 2020’de yakalamasının ardından, BBC’nin halkın oylarıyla belirlediği Yılın Spor Kişiliği Ödülü’ne layık görüldü. Oylamada Liverpool kaptanı Jordan Henderson ikinci olurken, jokey Hollie Doyle üçüncü oldu. Ödülünü sosyal medya hesabından hayranlarıyla paylaşan Hamilton; “Dün gece bana oy verenleri düşünüyordum, gerçekten çok minnettarım. Bu onur için İngiliz kamuoyuna teşekkür ederim. Bu benim için çok anlamlı çünkü sizden geliyor. Hepinize pozitiflik gönderiyorum. Kalbimin derinliklerinden teşekkür ederim.” notunu düştü.

Sergio Perez, 2021’de resmi olarak Red Bull’da!

Sebastian Vettel’in gelecek sezon Aston Martin olarak anılacak olan Racing Point’e transfer olmasıyla koltuksuz kalan Meksikalı pilot Sergio Perez’in Formula 1’e devam edip edemeyeceği aylarca beklenen bir haberdi. Perez, sezon sonuna doğru video konferans yoluyla gelecek sezon için iki ihtimalinin olduğunu, bunların ya Red Bull’la yarışmak ya da bir sezon ara vermek olduğunu dile getirmişti. Uzun bekleyişin ardından Red Bull Racing takımı, birkaç gün önce resmi hesaplarında Sergio Perez’in 2021’de kendi bünyesinde yarışacağının duyurusunu yaptı. Perez’in Max Verstappen’in yeni takım arkadaşı olurken Alexander Albon ise Red Bull Racing bünyesinde yedek pilotluğa gerilemiş oldu. Perez, kendi sosyal medya hesaplarında bu haberi; “Bunu hepinizle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum, 2021’de yarışacağız!” sözleriyle hayranlarına duyurdu.

Ferrari’de Sainz ile hazırlıklar başladı

Gelecek sezondan itibaren Charles Leclerc’in takım arkadaşı olacak olan Carlos Sainz Jr., McLaren’dan ayrılmasının ardından Ferrari ile ilk hazırlıklarına başladı. Koltuk ayarı yaptırmak için ziyaret ettiği Ferrari fabrikasında ilk gününü tamamlayan Sainz, “Herkese selam. Yeni renk, yeni aile!” notuyla paylaşım yaptı.

Williams’a yeni CEO: Jost Capito 

1 Eylül 2016’da McLaren takımının CEO’su olarak resmen görevine başlayan ancak dört ay sonra bu görevinden ayrılan 62 yaşındaki Jost Capito, Williams takımının yeni CEO’su olarak 2021’de Formula 1’e geri dönüyor. Williams ekibi bu haberi; “Jost Capito’nun, ekibin yeni CEO’su olarak Williams’a katılacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Simon Roberts’ın resmi olarak Takım Müdürü rolünü üstleneceğini ve Jost’a rapor vereceğini onaylamaktan memnuniyet duyuyoruz.” ifadeleriyle resmi olarak duyurdu.

Haas’ın başı Mazepin ile dertte

Nikita Mazepin’in 2021 yılında Formula 1 kariyerine Haas ile başlayacağı ay başında resmi olarak duyurulmuştu. Rus milyarder Dmitry Mazepin’in oğlu Nikita’nın haksız bir şekilde Formula 1 seviyesine çıktığını dile getirerek hayal kırıklığına uğrayan F1 hayranları, geçtiğimiz haftalarda Nikita’nın kendi sosyal medya hesabında paylaştığı uygunsuz bir videoyla daha da öfkelendi. Bunun üzerine Haas ekibi resmi olarak açıklama yaptı, Nikita’nın yaptığı hareketini uygunsuz bulduğunu ve takımın kendi bünyesinde bu sorunu çözeceğini dile getirdi. Hayranların Nikita’nın değil, Haas’ın yedek pilotu Pietro Fittibaldi’nin 2021’de Mick Schumacher’in takım arkadaşı olmasını istediklerini dile getirdikleri paylaşımlar halen daha gündemi meşgul etmekte. Bu duruma karşı Haas’ın Mazepin konusunda geri adım atmayacağını ilerleyen günlerde belli olacak.

Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, 22 Aralık 2020, 13:45 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top