Kartingte zorunlu güvenlik

Güvenlik ekipmanı üreticileri, sürücüleri göğüs ve kaburga yaralanmalarından korumayı amaçlayan ve 2021’den itibaren tüm FIA Karting Şampiyonaları ve Kupaları için zorunlu olacak yeni FIA onaylı karting vücut koruma standardına uygun ilk ürünleri teslim etti. İtalyan yarış giysisi üreticisi OMP, sürücülerin CIK-FIA onaylı tulumlarının altında takabilecekleri kombine göğüs ve kaburga koruyucusu için FIA Standardı 8870-2018 kapsamında homologe edilen bir ürün üreten ilk şirket oldu. Bengio, bu standarda ulaşan ikinci üretici ve şu anda prototiplerini test eden birkaç başka üretici de var.

FIA Dünya Motor Sporları Konseyi’nin 16 Aralık 2020’deki onayının ardından, FIA Karting yarışlarına ek olarak, Ocak 2022’den itibaren FIA Uluslararası Spor Takvimine giren tüm karting yarışlarında bu koruma zorunlu olacak. Üç tür yaralanmayı önlemek için tasarlanan bu koruma önemli bir adım olarak görülüyor. Düz veya kavisli yapılarda darbe; direksiyon simidi veya koltuk kenarı ile darbe ve direksiyon kolonu ile çarpma. Göğüste 60J enerjiye ve kaburgalara 100J enerjiye dayanabilirken, bu da vücuda iletilen kuvvetin bir darbe sırasında 1kN’den fazla olmamasını sağlıyor. Yeni göğüs ve kaburga korumasının temel avantajı, giyilirken kolların, vücudun, başın ve boynun serbestçe hareket etmesini sağlaması. Sürücüler, rahatlık için yeleği vücut ölçülerine göre uyarlayabilirlen kadın sürücüler için özel versiyonlar da sunulacak. Standart, sürücüler için taban seviyesinde etkili, erişilebilir ve uygun fiyatlı bir ürün oluşturulmasını sağlamak için FIA’nın Endüstri Çalışma Grubu (IWG) ile yapılan kapsamlı araştırma ve istişarelerin bir sonucu.

OMP Racing Başkanı ve CEO’su Paolo Delprato “Bu, tabandan karting seviyesindeki sürücülerin göğüs ve kaburga yaralanmalarına karşı korunmasını sağlamada önemli bir kilometre taşı. Bu ürünün güvenliğiyle birleştirilen satın alına bilirlik 2021’deki CIK-FIA etkinliklerine zorunlu girişinin benimsenmesini ve güvenini sağlayacak” derken, FIA Güvenlik Direktörü Adam Baker de şunları söyledi: “Kaburga yaralanmaları kartingde en yaygın olanı, bu nedenle bu amaçla koruyucu yarış kıyafetleri geliştirmek için IWG’ye danıştık. Bu ekipman üreticilerinin FIA 8870-2018 standardına uygun ilk karting gövdesi koruma ürünlerini sunmaya başlamasından memnunum ve gelecekte daha fazla üreticinin aynısını yapmasını bekliyorum”. | FIA, 22 Aralık 2020 : 22.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top