FIA ödülleri verildi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu FIA Ödül Töreni, bu akşam Cenevre’deki InterContinental Hotel’de sahiplerini buldu. COVID-19 pandemisi sebebiyle online olarak gerçekleştirilen ödül töreninde; Formula 1’in bu yılki en iyi üç pilotu – Lewis Hamilton, Valtteri Bottas ve Max Verstappen, FIA WRC şampiyonları Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia, FIA World RX şampiyonu Johan Kristoffersson ve Formula E’den António Félix da Costa ödüllerini aldılar. Bunlara ek olarak FIA, Yılın Çaylağı, Yılın Kişiliği ve Yılın Aksiyonu Ödülleri’ni de sahipleriyle buluşturdu.

FIA Yılın Çaylağı Ödülü : Yuki Tsunoda

2020 sezonunda Formula 2’yi üçüncü olarak tamamlamasının ardından 2021 yılından itibaren Alpha Tauri ile Formula 1’de yarışacak olan 20 yaşındaki Japon pilot Yuki Tsunoda, FIA Sürücüler Komisyonu tarafından Yılın Çaylağı seçildi. 2017 ve 2018 yılında Charles Leclerc, geçen sene ise Alexander Albon Yılın Çaylağı seçilmişti.

FIA Yılın Aksiyonu Ödülü: Kimi Raikkonen 

Portekiz GP’ye on altıncı sıradan başlayan ve henüz ilk turunda yedinciliğe çıkarak yarışa harika bir başlangıç yapan Kimi Raikkonen, motor sporları hayranlarının belirlediği tek ödül olan Yılın Aksiyonu Ödülü’nü kazandı. Geçen sene bu ödülü Max Verstappen kazanmıştı.

FIA Yılın Kişiliği Ödülü : Lewis Hamilton

2020 sezonu da dahil olmak üzere 7 kez Dünya Şampiyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton, akredite medya tarafından Yılın Kişiliği seçildi. Mayıs 2019’da vefat eden Formula 1’in efsanevi isimlerinden biri Niki Lauda anısına FIA, geçen yıl bu ödülü Lauda’ya vermişti.

FIA Jean Todt Özel Ödülü : Michael Schumacher ve Lewis Hamilton

Jean Todt, 7’şer kez Dünya Şampiyonu pilotları Michael Schumacher ve Lewis Hamilton’a bu ödülü layık gördü. Lewis Hamilton ödül törenine video konferans yoluyla katılırken, Michael Schumacher’in ödülünü ise Jean Todt’dan eşi Corinna Schumacher aldı. | Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, 18 Aralık 2020, 23:00

Fotoğraflar: FIA

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top