FIA ödül töreni yapılıyor

Motor sporları camiasında yılın en çok beklenen etkinliklerinden biri olan FIA Ödül Töreni, bu akşam Cenevre’deki InterContinental Hotel’de yapılacak. COVID-19 pandemisi sebebiyle oldukça zorlu bir sezon geride kalırken, getirilen kısıtlamalar nedeniyle tören sanal olarak gerçekleştirecek. Şampiyonlar ve diğer birçok ödül kazananlar, video konferans yoluyla ödüllerini alacaklar.

2011 yılından bu yana, FIA Ödül Töreni, FIA Yıllık Genel Kurul Haftası’nın geleneksel kapanış etkinliği olmuştur. FIA ailesinin bazı üyeleri bizzat katılacak olsa da, etkinlik sanal olarak gerçekleştirilecek ve Formula 1 TV’den canlı olarak tüm dünya ile paylaşılacak.

FIA Başkanı Jean Todt’un ev sahipliği yaptığı etkinlikte şampiyona ödüllerine ek olarak, bir dizi başka ödül de sunulacak. Bunlar arasında halk tarafından oylanan bir ödül, Yılın FIA Eylemi ve FIA ​​Sürücüler Komisyonu ve FIA ​​tarafından belirlenen, kalıcı olarak FIA onaylı gazeteciler ve FIA ​​Yılın Çaylağı tarafından seçilen FIA Yılın Kişiliği de yer alıyor. Gecenin öne çıkanlarından biri ise Cumhurbaşkanı Özel Ödülü olacak.

Bu yılki FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın en iyi üç pilotu – Lewis Hamilton, Valtteri Bottas ve Max Verstappen – FIA WRC şampiyonları Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia, FIA World RX şampiyonu Johan Kristoffersson ve Formula E’den António Félix da Costa ile birlikte onurlandırılacak. 2019-20 FIA Dünya Dayanıklılık şampiyonları Mike Conway, Kamui Kobayashi ve José María López, FIA Karting Dünya Şampiyonası ve FIA ​​Sertifikalı Gran Turismo Şampiyonası’nın yıldızlarıyla birlikte yer alacak. | Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, 18 Aralık 2020, 14:30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top