Baja Kupası Vasilyev’in

Vladimir Vasilyev, Suudi Arabistan Krallığı’ndaki son iki yarıştan sonra 2020 FIA Dünya Baja Kupası şampiyonu oldu. Rus pilot, her iki Baja Hails’de de podyumun dışında kaldı ancak sezon boyunca puanları arttı ve diğer bazı takımlara uygulanan hız cezaları sonrası unvana sadece 2,5 puan farkla ulaştı. Serinin açılış turundan sonra kopilotu değişirken, Bernhard Ten Brinke ile Tom Colsoul Co-pilot unvanını aldı. Dört önemli yarışmacının cezalarının uygulanmasının ardından dünya ralli, kros ve üçlü Dakar şampiyonu Carlos Sainz, Lucas Cruz ile birlikte Baja Hail II’yi kazandı. İspanyollar 311 kilometrelik bölümün galibi oldular ve 108 kilometrelik daha kısa etabın altıncılık Mini ekibinin kazanması için yeterliydi. Nasser Al-Attiyah ve Mathieu Baumel, geçen hafta sonu Baja Hail I’de maksimum puan topladıktan sonra şampiyonluk mücadelesine girdiler.

Stéphane Peterhansel ve Edouard Boulanger, çöl koşullarında birlikte ilk yarışlarında üçüncü sırada yer aldılar ve yerel lider Yazeed Al Rajhi Alman kopilotu Dirk von Zitzewitz ile birlikte evindeki etkinlikte dördüncü oldu. Suudi Arabistanlı sürücü iki kez lastik patlatarak  zaman kaybetti. Jakub Przygoński ve Timo Gottschalk, Toyota Hilux Overdrive’da 5’inci oldular.

Yeni tanıtılan T4 serisinde Kees Koolen, unvanın ilk galibi olarak tarih kitaplarına girecek. Hollandalı yarışçı tüm sezon Aron Domzala ile boy ölçüştü ancak iki Suudi Arabistanlı Bajas’ta bir galibiyet ve ikincilikle sıralamada adım adım öne geçti. FIA Takımlar için Dünya Kupası, Overdrive’ı 10 puanla yenen X-Raid MINI JCW Takımı tarafından kazanıldı. South Racing, T4 unvanını Monster Energy Can-Am takımının önünde kazandı. Önümüzdeki yıl Cross-Country Bajas için FIA Dünya Kupası 9 yarışa genişletildi ve Rusya’nın buz tutan ormanlarında (4-7 Şubat) başlayacak. | FIA, 18 Aralık 2020 : 11.42

Baja Hail II – Son Klasman
1 Carlos Sainz / Lucas Cruz (MINI John Cooper Works Buggy) 4s51’24”
2 Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel (Toyota Hilux) 4s51’30”
3 Stéphane Peterhansel / E.Boulanger (MINI Cooper Works Buggy) 4s52’40”
4 Yazeed Al Rajhi / Dirk Von Zitzewitz (Toyota Hilux Overdrive) 5s55’40”
5 Jakub Przygoński / Timo Gottschalk (Toyota Hilux Overdrive) 4s59’13”
6 Vladimir Vasilyev / Dmitro Tsyro (Mini Cooper Works Rally) 5s00’41”
7 Bernhard Ten Brinke / Tom Colsoul (Toyota Hilux Overdrive) 5s03’35”
8 Yasir Hamad Seaidan / Alexey Kuzmich (SRT CR6) 5s05’06”
9 Erik Van Loon / Sébastien Delaunay (Toyota Hilux Overdrive) 5s18’17”
10 Denis Krotov / Konstantin Zhiltsov (MINI 4WD) 5s25’36”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top