Tsunoda, Alpha Tauri ile F1’de

Alpha Tauri’de Pierre Gasly’nin gelecek sezon takım arkadaşının kim olacağı nihayet belirlendi. Dün yapılan genç pilotlar testine de Alpha Tauri ile katılan ve bu sezon Red Bull Racing ile katıldığı Formula 2’yi üçüncü bitiren 20 yaşındaki Japon pilot Yuki Tsunoda, Daniil Kvyat’ın koltuğunu kaptı. Rus pilot Daniil Kvyat ise Alpha Tauri’nin bu kararıyla beraber hem takıma hem de Formula 1’e veda etmiş oldu.

2014’de Kamui Kobayashi’den bu yana hem Formula 1’de ilk kez Japon bir pilot, hem de 2000 ve sonrası doğan ilk pilot olan Tsunoda,  “Çoğu yarış pilotu gibi, Formula 1’de yarışmak her zaman hedefim olmuştur, bu nedenle bu haberden çok memnunum. Bana bu fırsatı verdikleri için Scuderia AlphaTauri, Red Bull ve Dr.Marko’ya ve tabii ki Honda’dan herkese, kariyerim boyunca bana Avrupa’da yarışmak için büyük fırsatlar sağlayan tüm destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu noktaya gelmeleri için yarıştığım takımlara, özellikle de bu yıl çok şey öğrendiğim Carlin’e teşekkür etmeliyim. Önümüzdeki yıl birçok Japon F1 taraftarının umutlarını taşıyacağımı fark ettim ve onlar için de elimden gelenin en iyisini yapacağım.” dedi.

2018’de Formula 4 Japon Şampiyonası’nı kazanan genç pilot için AlphaTauri Takım Müdürü Franz Tost, “Red Bull bir süredir Yuki’nin kariyerini takip ediyor ve ekibimiz için çok değerli olacağına eminim. Onu bu yıl Formula 2’de izleyerek, yarış saldırganlığını ve tekniğinin iyi olduğunu gösterdi. Kasım ayında Imola’da 2018 arabamızı sürdüğü test sırasında tur süreleri bir yarış simülasyonuna göre oldukça tutarlıydı. Gün boyunca ve mühendislerimize yararlı geri bildirimler sağladı. Ayrıca, Honda mühendisleriyle entegrasyonu sorunsuz oldu ve bu kesinlikle yardımcı oldu. Bu hafta Abu Dabi’deki testte hızlı bir öğrenci olduğunu ve Formula 1’e adım atmaya hazır olduğunu kanıtladı.” ifadelerini kullandı. | Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, 16 Aralık 2020, 13:30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top