Alonso, genç pilotlar antrenmanında

2020 sezonu birkaç gün önce bitmiş olmasına rağmen gelecek sezon için çalışmalar şimdiden başladı. Yan Marina pistinde bugün 8 takım, toplam 15 pilotla beraber gelecek sezon için antrenman yaptı. Formula 1’in efsanesi ismi Michael Schumacher’in oğlu Mick, bu sezon Formula 2’de şampiyon olmasının ardından Haas takımı ile antrenmanlara katıldı. Mick’in arkasında şampiyonayı üçüncü bitiren Yuki Tsunoda ise Alpha Tauri ile bu antrenmanlara katıldı. FIA’dan aldığı özel izinle beraber bugünkü genç sürücüler testine katılan bir diğer isim ise Dünya Şampiyonu Fernando Alonso oldu. FIA’nın 39 yaşındaki Alonso’nun genç sürücüler testine birkaç hafta önce izin verdiğini duyurmuştu. Bu izinin ardından Sebastian Vettel ve Otman Szafnauer gibi bazı isimler, Alonso gibi yetenekli bir pilotun genç pilotlar testine katılmasını doğru bulmadığı yapılan röportajlarda dile getirmişti.

Sebastian Vettel: “Fernando’ya izin verirseniz, o zaman temelde herkese izin vermelisiniz. Bu yüzden yönetimin adil bir karar alması gerektiğini düşünüyorum. Ki bu durumda yaptıklarını düşünmüyorum çünkü aksi takdirde Carlos (Sainz Jr.), diğerleri ve belki ben de teste katılabilirdik.”

Racing Point patronu Otmar Szafnauer: “Fernando’nun teste dahil edilmesine şaşırdım, o yüzden FIA’yla bu görüşmeyi yapmamız gerek. Bence kurallar gayet açık. Bu bir genç sürücü testi ve yaklaşık 40 yaşındaki 2 kez dünya şampiyonu birisi bana göre genç bir sürücü değil.”

McLaren ve Racing Point’in katılmadığı antrenmanlarda bugün Mercedes’in yedek pilotu Stoffel Vandoorne en iyi tur zamanını elde ederken, arkasından en iyi zaman Fernando Alonso’dan geldi. Yuki Tsunoda antrenmanlarda 9. olurken, Mick Schumacher ise antrenmanları sondan ikinci bitirdi. | Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, 15 Aralık 2020, 15:50

Sezon Öncesi Abu Dhabi Testine Katılan Takımlar ve Pilotları

Mercedes Stoffel Vandoorne & Nyck de Vries

Ferrari Robert Shwartzman & Antonio Fuoco

Red Bull Juri Vips & Sebastien Buemi

Renault Fernando Alonso & Guanyu Zhou

AlphaTauri Yuki Tsunoda & Marino Sato

Haas Mick Schumacher

Alfa Romeo Callum Ilott & Robert Kubica

Williams Jack Aitken & Roy Nissany

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top