Max’imum zafer!

2020 sezonunun on yedinci ve son yarışı olan Abu Dhabi GP’de Red Bull pilotu Max Verstappen, Mercedes’in son 6 sezondur bu pistte kurduğu galibiyet zincirini kırdı ve sezonun son galibiyetini elde etti. 11 yarışın 10’unu pole pozisyonunu ele geçirmeyi başaranın galip olduğu pistte bu sene pole pozisyonunu Verstappen elde ederek galibiyet olasılığını arttırmıştı.

Gün batımında start alan sezonun son yarışı temiz başladı ve ilk üçteki Verstappen, Bottas ve Hamilton sıralaması hiç değişmedi. Red Bull pilotu Max Verstappen’den 1:42.292 ile en iyi tur gelirken takım arkadaşı Alexander Albon ise ilk turlarda McLaren’dan Lando Norris’i geçmesiyle dördüncülüğü elde etti. Henüz onuncu tura geldiğimizde Formula 1’deki son yarışı muhtemel olan geçtiğimiz yarışın galibi Racing Point pilotu Sergio Perez, güç ünitesi sebebiyle aracını kenara çekmek zorunda kaldı. Sarı bayraklar ve güvenlik aracının piste girmesiyle neredeyse tüm pilotlar pite koştu. Pite girmeyen isimlerden olan Renault pilotu Daniel Ricciardo, Ferrari pilotları Sebastian Vettel ve Charles Leclerc bu hamleyle oldukça sıra kazandı. Pit yolunda gereksiz yavaş gittiği ve Racing Point pilotu Lance Stroll’un fren yapmasına sebep olduğu gerekçesiyle McLaren pilotu Carlos Sainz Jr. yarış sonrasında inceleme altına alınacak ve gelebilecek muhtemel ceza, takımlar şampiyonluğunda McLaren’ın üçüncülüğü elde edip edemeyeceğini belirleyecek.

Üç tur sonra güvenlik aracının pistten çıkmasıyla kapanan farkı tekrar açtırmak için bastıran Verstappen, Bottas’a geri kalan turlarda 15 saniye fark açmayı başardı ve 1:40.958 ile de en iyi zamanı güncelledi. 40 tur boyunca aynı lastikle on ikinci başladığı yarışta beşinciliğe yükselen Renault pilotu Daniel Ricciardo, pite girerek yedinci sıraya geriledi. Leclerc’e son virajda pist limitlerini aştığı (iki teker dışarı çıktı) için uyarı geldi. Damalı bayraklarla beraber sıralama değişmedi ve Abu Dhabi GP’nin galibi Red Bull pilotu Max Verstappen olurken, Mercedes podyumun geri kalanını kaptırmadı. Bottas ikinci olurken, Covid-19 karantinası tamamlanmadan testleri negatif olan ve bu yarışla pistlere geri dönen Hamilton ise üçüncülüğü elde etti. Gelecek sezon için yarışıp yarışmayacağı belli olmayan Red Bull pilotu Alexander Albon ise dördüncü oldu. Damalı bayraktan geçerken şaşırtıcı bir atak yapan Daniel Ricciardo, Renault ile son yarışında 1:49.926 ile en iyi tur zamanını elde etti ve yedinci olarak yarışı tamamladı. | Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, 13 Aralık 2020, 17:50

1 Max Verstappen Red Bull Racing

2 Valtteri Bottas Mercedes

3 Lewis Hamilton Mercedes

4 Alexander Albon Red Bull Racing

5 Lando Norris McLaren

6 Carlos Sainz Jr. McLaren

7 Daniel Ricciardo Renault

8 Pierre Gasly Alpha Tauri

9 Lance Stroll Racing Point

10 Esteban Ocon Renault

11 Daniil Kvyat Alpha Tauri

12 Kimi Raikkonen Alfa Romeo

13 Charles Leclerc Ferrari

14 Sebastian Vettel Ferrari

15 George Russell Williams

16 Antonio Giovinazzo Alfa Romeo

17 Nicholas Latifi Williams

18 Kevin Magnussen Haas

19 Pietro Fittipaldi Haas

20 Sergio Perez Racing Point ( Yarış Dışı )

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top