Ferrari’de ayrılık rüzgarları

Formula 1’deki 70 yıllık yarış serüveniyle en büyük takımlardan biri olan İtalyan takım Scuderia Ferrari cephesinden bu sezon ard arda ayrılık haberleri geliyor. Sezon içerisinde Ferrari pilotu Sebastian Vettel ve şasi mühendisi Simone Resta’nın ardından CEO Louis Camilleri’den de ayrılık haberi geldi.

Dört kez Dünya Şampiyonu Alman pilot Sebastian Vettel’in 2015’den beri süregelen yolculuğunun ardından bu sezonun sonunda Ferrari takımından ayrılacağı Mayıs ayında resmi bir açıklamayla duyurulmuştu. Sezon içerisinde Aston Martin’den hisse aldığı öğrenilen Vettel, önümüzdeki sezon Aston Martin Racing olarak anılacak olan BWT Racing Point takımı ile anlaşma yapmıştı. Bugün başlayan sezonun son ayağı Abu Dhabi GP’sinde Ferrari ile son kez yarışacak olan 33 yaşındaki tecrübeli pilot, önümüzdeki sezon 22 yaşındaki genç Kanadalı pilot Lance Stroll ile aynı takımda yarışacak.

Ferrari’nin teknik ekibinden de geçtiğimiz hafta ayrılık haberi geldi. Ferrari’nin şasi tasarımı departman sorumlusu İtalyan mühendis Simone Resta, gelecek sezondan itibaren Formula 1’in Amerikan takımı Haas için çalışmaya başlayacak. Formula 1 tarihinin efsanevi isimlerinden Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher, Formula 2 şampiyonluğunu ilan etmeden önce Haas takımı ile gelecek sezondan itibaren Formula 1’de yarışacağını duyurmuştu. Haas cephesindeki bu iki önemli gelişmenin 2 gün aralıkla gelmesi ve birbiriyle bağlantılı olduğunun düşünülmesinin üzerine Haas patronu Gunther Steiner, Resta’nın Haas takıma geçişinin Schumacher ile doğrudan bağlantılı olmadığını söyledi.

Ferrari’nin bu yaprak dökümlerine bir yenisi de dün akşam eklendi. Sergio Marchionne’nin vefatının ardından CEO olarak koltuğa oturan Louis Camilleri, ‘kişisel sebeplerden ötürü’ 2.5 yıllık görevinin ardından Ferrari’deki CEO görevinden ve Philip Morris’deki yönetim kurulu görevinden ayrıldı. 65 yaşındaki Camilleri’nin Covid-19 için hastaneye kaldırılması üzerine ayrılığının sebebinin virüs olmadığı, evinde iyileşmekte olduğu öğrenildi. Louis Camilleri’nin bu ani ayrılığının ardından Ferrari’deki görevinin yerine John Elkann geçti.

Bu sezon elde ettiği iki podyum (iki ikincilik) ve 131 puan ile takımlar şampiyonluğunda şu anda altıncı sırada yer alan Ferrari’deki tüm bu ayrılıklara yenilerinin eklenip eklenmeyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz. | Sinem Hoşgör, Ralli Ajansı, 11 Aralık 2020, 13:00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top