Ogier 7’nci kez şampiyon!

Sebastien Ogier Dünya Ralli Şampiyonluğu ünvanını bir yıl aradan sonra yeniden ve 7’nci kez kazandı ve “kulağa çok kötü gelmediğini itiraf etmeliyim” dedi. Efsane şampiyon, son etabın finişinden hemen sonra başarısını kopilotu Julien Ingrassia’ı kucaklayarak kutlamayla yetindi. Ogier, finişte ise “dünyadaki birçok insan acı çekti, bu yüzden burada zıplamak istemiyorum” diye konuştu. Monza’da Estonyalı Ott Tanak ve İSpanyol Dani Sordo podyumu tamamladılar. Bu sonuçlara göre, markalarda Hyundai şampiyon oldu.

Belçikalı rallici Neuville final günü parkura çıkamadı, aracındaki motor hasarının beklenenden fazla olduğunu söyledi. Monza’ya lider başlayan Elfyn Evans ise rallinin en trajik figürüydü, son gün şampiyonluğu kaybetti. Ogier, O’nun için “gerçekten üzgünüm. Birbirimize karşı rekabet ederken çok eğlendik ve eminim gelecek yıl da aynı olacak” dedi. Lappi, podyumun hemen dibinde son yarışında 4’üncü bitirdi. Suninen, ateşleme problemi ile Cuma günü ilk saatlerde ralliyi bitirmek zorunda kalmıştı. Gus Greensmith ise iki ciddi hata yaptı. Cuma günü, ön tekerlek süspansiyonunu kırdı, dün de bir bariye çarptı.

WRC2’de Andreas Mikkelsen (Skoda) Oliver Solberg’in (Skoda) Monza’yı, Mads Östberg (Citroën) ise şampiyonluğu kazandı. WRC3’de Jari Huttunen, Gençler Şampiyonu ise Tom Kristensson oldu. Monza’da değişken hava koşulları nedeniyle ralli Autodromo Monza’nın civarındaki etaplarda oldukça zorlu koşullarda yapıldı. Dağlardaki etaplarda ise yoğun kar yağışı nedeniyle iki etap iptal edildi. WRC’de 2021 sezonu geleneksel şekilde ve 21-24 Ocak tarihleri ​​arasında Monte Carlo Rallisi ile başlayacak. | 6 Aralık 2020 : 16.12

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top