Monza’da lider Sordo

İspanyol rallici Dani Sordo, WRC’nin son ayağı Monza’da ikinci günü 1 saniye farkla lider tamamladı. Şiddetli yağmur, parkur ve yolları çamurlu bir karmaşaya dönüştürdü ve otomobiller suda kızakladı. Koşullar o kadar zorluydu ki, pilotlar yol tutuşu sağlamak için Michelin’in ağır dişli kar lastiğini tercih ettiler. Sordo, ilk gün lideri Ogier’i geçmek için Hyundai i20’siyle ikinci günün ilk etabını kazandı, ancak Lappi kar lastiklerinde ilk kumar oynayan oldu ve hemen öne geçti. Günün beş etabından ikisini kazanan Sordo ilk günkü direksiyon hakimiyetini iyileştirmek için setup’larında değişiklik yaptı. Ogier sezon finaline şampiyonluk hedefi ile Lappi’nin Fiesta’sının 11 saniye önünde başlayan dört isimden ilkiydi.

Yaris’i ile iki kez balyalara temas edip spin atmasına  rağmen bir etap kazanarak günü 3’ncü tamamladı. Ott Tanak, günün ikinci etabında i20’sinin kendi kapısı açıldığında bir şok yaşamasına rağmen günün beşincisi oldu. Estonyalı şampiyon, İngiliz rakibi Evans’ın 0,6 saniye gerisinde ve Kalle Rovanperä’dan Yaris’in 7,1 saniye önünde yer aldı.WRC3’de yarışan Mikkelsen, Rally2 spesifikasyonlu Skoda Fabia Evo’da daha güçlü WRC’lerle eşleşerek üçüncü sıraya kadar yükseldi ve Ole Christian Veiby’nin önünde yedinci sırada bitirdi. WRC3 kategorisinde Emil Lindholm ve Oliver Solberg liderlik tablosunu tamamladılar. Thierry Neuville, sabah bir çitin içine kaydı, öğleden sonra ise abandone oldu. Teemu Suninen de Fiesta’sında ateşleme sorunu nedeniyle üç etapta topalladıktan sonra abandoneler arasına katıldı. Takım arkadaşı Gus Greensmith bir kapıya çarpıp ön sağ süspansiyonunu kırdı.

Cumartesi gününün en uzun ayağı, İtalyan Alpleri’nin eteklerinde, Como Gölü yakınlarındaki yollardaydı. Üç etabın iki benzer geçişi Monza’da bir kapanış etabı izleyecek. Dağ havası, yüksek kesimleri kaplayacak kar ile büyük bir rol oynayacak. WRC2’de Pontus Tidemand, lideri olmak için Monza’da korkunç hava koşullarıyla mücadele etti. Tok Sport WRT’nin Skoda Fabia Rally2’sini kullanan İsveçli, Cuma sabahı döngüsünde üç etkileyici etap galibiyetiyle müthiş formda olan ancak ikinci geçişte sağ lastik patlatan M-Sport Fiesta pilotu Adrian Fourmaux’a göre 6,8 saniyelik bir avantaja sahip. Mads Østberg 5,6 saniye farkla üçüncü ve rallinin bu kadar erken döneminde herhangi bir risk alma konusunda isteksizdi. Citroën C3 R5 pilotu, Tidemand ile yakın rekabet ediyor. Tidemand yarın dağ etaplarında bir atak yapabilir. Gençler Şampiyonasında Tom Kristensson, arka arkaya ikinci şampiyonluğa yaklaşıyor. İsveçli rallici Roggia1’de sorun yaşayan Letonyalı Martin Sesks karşısında 2 dakikadan fazla bir farkla günü tamamladı. Fabrizio Zaldivar İlk 3’ü tamamladı. | Kaynak; FIA, 5 Aralık 2020 : 00.40

2020 ACI Rally Monza – 2. Gün sonu Geçici Klasman
Dani Sordo (ESP) / Carlos del Barrio (ESP) Hyundai i20 Coupe WRC 53dk 29.3sn
Esapekka Lappi (FIN) / Janne Ferm (FIN) Fiesta WRC 53dak 30.3sn
Sébastien Ogier (FRA) / Julien Ingrassia (FRA) Toyota Yaris WRC 53dk 41.3sn
Elfyn Evans (GBR) / Scott Martin (GBR) Toyota Yaris WRC 53dk 46.4sn
Ott Tänak (EST) / Martin Järveoja (EST) Hyundai i20 Coupe WRC 53dk 47.0sn
Kalle Rovanperä (FIN) / Jonne Halttunen (FIN) Toyota Yaris WRC 53dk 54.1sn

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top