WRC’de son nokta

FIA Dünya Ralli Şampiyonası bu hafta sonu ACI Rally Monza’da (3-6 Aralık) aksiyon dolu bir final bekleniyor. İki takım markalar, dört pilot ise pilotlar şampiyonluğu için son kozlarını oynayacaklar. Pilotlarda şampiyona lideri, Türkiye Rallisi galibi Galli rallici Elfyn Evans, pozisyonundan dolayı favori başlayacak, çünkü takım arkadaşı Sébastien Ogier’e göre 14 puanlık bir avantaja sahip. Evans, ilk şampiyonluğu için mücadele ederken, Ogier’ın kariyerinde altı dünya şampiyonluğu var. Monza rallisi, pandemi nedeniyle WRC takvimine geç ve zorunlu eklenen bir yarış. Como Gölü yakınlarında, İtalyan Alpleri’nin eteklerinde, Monza’nın ünlü Speed ​​of Speed ​​pistindeki etaplarda zorlu asfaltla harmanlıyor. Parabolica gibi klasik virajları, eski bir oval pistte dik eğimli eğrileri ve garip toprak servis yollarını içeren yumuşak pist, Monza’nın Cumartesi günü yapılan daha geleneksel dağ özel etaplarıyla tezat oluşturduğu anlamında.

Evans, “bu benim için yepyeni bir olay” dedi ve ekledi; “cuma, cumartesi ve pazar günleri arasında çok farklı günlerimiz var, bu nedenle sürüşümüzü ve arabamızı bu farklı koşullara göre uyarlayabilmeliyiz. Şampiyona hâlâ çok açık. Elbette iyi bir konumdayız, ancak hiçbir şey hafife alınamaz. Rekabet söz konusu olduğunda hala az bir fark var ve sezonu şu an bulunduğumuz konumda bitirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekecek.” Evans gibi Ogier’ın da Japon takımıyla ilk sezonunda ve Yaris WRC ile çok az yüzey tecrübesi var. “Ocak ayındaki Monte-Carlo’dan bu yana asfaltta sürmedik, bu nedenle mümkün olduğunca çok deneyim elde etmek için testler çok önemliydi. Kaybedecek hiçbir şeyim yokmuş gibi hissediyorum, bu yüzden herhangi bir baskı hissetmiyorum. Hala şampiyonluk için savaşma şansımız var ve şansımız olduğu sürece bunun için gideceğiz. Plan, zafere gitmek ve görelim bakalım bu unvanı kazanmak için yeterli mi değil mi?” diye konuştu.

Hyundai Motorsport ise Thierry Neuville ve son şampiyon Ott Tanak mücadelesine güveniyor. Neuville, Evans’ın 24 puan gerisinde, Estonyalı Tanak şampiyonluğu en ince ipliklerle asılı tutarak 28 puan farkla geride. Her ikisi de Hyundai’nin markalar liderliğini korumada anahtar olacak. Koreli takım, 43 puanla Toyota’nın yedi puanla önünde bulunuyor. Pontus Tidemand ve Mads Østberg arasındaki WRC2 rekabeti de Monza’da son bulacak. WRC3’de de Marco Bulacia, Jari Huttunen ve Kajetan Kajetanowicz arasında yakın çekişme var. WRC Gençler beş pilot arasında zor bir mücadeleye sahne olacak. Monza Rallisi Perşembe (yarın) öğleden sonra start alacak ve 241.14 km’lik 16 etaptan sonra Pazar günü öğleden sonra finiş görecek. | WRC.com, 2 Aralık 2020  21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top