Erdi hattrick yaptı

2017 ile 2018 yılları arasında arka arkaya ERC2 şampiyonluklarını kazanan Macar kahraman Tibor Érdi Jr, Mitsubishi Lancer Evolution X ile bu sezon dört startta dört galibiyet ile farkla başarılı oldu.

Bu üçüncü ERC2 şampiyonluğunuz. Çok memnun olmalısın..

Çok mutluyuz çünkü bu bizim için kolay bir iş değildi. Her zaman maksimuma ulaşmaya çalışıyoruz ama bu son yarışta maksimumda değildik çünkü yarışı bitirmek istiyorduk. Bütün yıl iyi bir performans sergiliyoruz, yaptığımız dört yarışı da kazandık, bu yüzden bu yüzde 100 oldu ve çok mutluyuz.

Başarınız da ailenizin çabası olduğu var..

Tüm ekip çok çalışıyor, inanılmazlar. Ailem, mekanikerler, kopilotun. Hepsi bu sonuç için maksimum çalışıyor.

Bu başarı önceki ikisi nasıl karşılaştırılır?

İki kez şampiyon olmak beni mutlu etmişti. Üçüncü şampiyonluk için fazlasıyla mutluyum ama bu yılki durum bütçe ile kolay olmadı. Final yarışında finişe gitmezsek, daha önce üç yarış kazanmamıza rağmen her şey bitmişti. En iyi yol değildi ama iyiydi.

Kanarya Adaları senin için nasıl geçti?

İlk sabah için en iyi lastik seçimini yapmadık ama ikinci sıraya geldiğimizde sorun yoktu, finişe gitmek için arabayı kurtarmaya çalıştık. Çünkü sadece bitiş noktasına gidip arabayı kapalı parka koyduğumuzda ve ralli bittiğinde kutlama yapabilirdik.

Önümüzdeki yıl için ne planlıyorsunuz?

Önümüzdeki sezon için bilmiyoruz. COVID ile ilgili durum nedeniyle bütçe o kadar iyi değil. ERC1’e gitmeye çalışıyoruz ama çalışıyoruz, çalışıyoruz, çalışıyoruz ve bütçenin ne olacağını görüyoruz. | ERC Media, 2 Aralık 2020 : 21.41

ERC3 Gençler şampiyonları
2020: Tibor Érdi Jr (Macaristan)
2019: Juan Carlos Alonso (Arjantin)
2018: Tibor Érdi Jr (Macaristan)
2017: Tibor Érdi Jr (Macaristan)
2016: Wojciech Chuchała (Polonya)
2015: Dávid Botka (Macaristan)
2014: Vitaliy Pushkar (Ukrayna)
2013: Andreas Aigner (Avusturya)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top