ERC3 Gençler şampiyonu Ken Torn

2019’da zaferi kaçırdıktan sonra Estonyalı rallici Ken Torn, kopilotu Kauri Pannas ile birlikte Pirelli lastikleri taşıyan Fiesta Rally4’te ERC3 Gençler unvanını yineledi. Roma, Liepāja, Macaristan ve geçen hafta sonu Kanarya Adaları’nda sınıf galibiyetleri elde eden 27 yaşındaki Estonyalı Autosport genç takım pilotu, doğal olarak 2020’deki başarılarının iyi yapılmış bir işi temsil ettiğini düşünüyor, özellikle de bu zaferlerden üçü asfalt rallilerde elde edildi.

Dört galibiyet ve ERC3 Gençler unvanı başarılarınız. Ne kadar mutlusunuz?

Elbette mutluyuz. Sezona başladığımızda hedef unvan kazanmaktı ve sezon iyi geçti, ki final yarışından önce bunu elimize aldık. Ama bu benim için bir hayalin gerçekleşmesi gibi, şampiyonayı bitirmenin daha iyi bir yolunu düşünemiyorum. Takım olarak bu şampiyonluk için çok mücadele ettik, zor oldu ama bunun bizi durdurmasına izin vermedik. ”

M-Sport Poland, başarınızda ne kadar rol oynadı?

M-Sport Polonya mükemmel bir iş çıkardı ve Fiesta Rally4 sorunsuz bir şekilde gerçekten iyi çalıştı. Bu güçlü bir araba ve ERC’ye geldiğinizde en üst konumda rekabet etmek istersiniz. İhtiyaç duyduğumuz sonuçları sadece iyi sürüşten daha fazlasına ulaştırmak için iyi bir kopilota iyi bir arabaya ve tüm yıl boyunca sahip olduğumuz harika bir takıma ihtiyacınız var. Desteği için herkese teşekkür ederim.

ERC3 Gebçler unvanını yalnızca başka bir sürücünün bir zaman cezası almasıyla kazanmanız Zlín’i telafi ediyor mu?

Yarışmak, işimizi yapmak ve sezonu iyi bir sonuçla bitirmek istediğimiz için Spa Rallisinin iptal edildiğini duyduğumuzda, unvanı evde kutlamamamızın bir nedeni bu.

Kanarya Adaları’na girmekle hedefiniz asfaltta kendinizi daha da geliştirmekti. Her şey yolunda gitti mi?

Asfalt konusunda bizim için başka bir zor ders oldu ve gelecek için tüm bilgileri almalıyız çünkü çok fazla deneyimi özlüyoruz. Gelecekte geliştirmemiz gereken şeyleri gördük ve bundan mutluyuz. Yol notlarla ilgili bazı sorunlarımız vardı ve bu, şiddetli yağmurda o kadar kolay olmadı.

ERC3 Gençler unvanını kazanarak 2021’de iki ERC’de 4WD‘lerde yarışacaksınız. Bu konuda ne kadar heyecanlısınız?

Elbette tüm gençler Rally4 kullanmak istiyor ve ardından ilk rüya Ralli2 ve umarım biraz daha adım atar. Önümüzdeki yıl Rally2 ile bir şeyler yapmayı hayal ediyorum. Umarım hazır olurum ama kesinlikle bol bol pratiğe ihtiyacım olacak.

ERC media, 1 Aralık 2020 : 21.38

ERC3 Gençler şampiyonları

2020: Ken Torn (Estonya)

2019: Efrén Llarena (İspanya)

2018: Mārtinš Sesks (Letonya)

2017: Chris Ingram (İngiltere)

2016: Marijan Griebel (Almanya)

2015: Emil Bergkvist (İsveç)

2014: Stéphane Lefebvre (Fransa)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top