“Şampiyonluk inanılmaz”

19 yaşındaki İsveçli rallici Oliver Solberg, FIA ERC1 Gençler Şampiyonası rekabetinde sezonun belirleyici rallisi olan Kanarya Adaları’na kadar taşımayı başardı. 21 yaşındaki sporcu rallinin ilk etabında gecikmesinin ardından, tacı perçinlemek için Grégoire Munster’e karşı bir farka ulaştı. Ancak Roma ve Liepāja’daki Rally2 otomobillerinde genç yıldızlar kategorisini kazanan Norveçli, gıpta edilen unvanı ve şampiyona teklifindeki 100 bin Euro’luk FIA ERC kariyer geliştirme hibesini hak etti.. İrlandalı kopilot Johnston ile birlikte yarışan Solberg, ayrıca FIA ERC genel klasmanı için de rekabete dahil oldu ve sonunda şampiyon Lukyanuk’un arkasında sezonu ikinci sırada bitirdi.

FIA ERC1 Gençler 2020 şampiyonluğu seni ne kadar iyi hissettiriyor?

Benim için inanılmaz bir sezondu. Plan esas olarak asfalt deneyimini elde etmekti, ancak Roma ve Letonya’da her şey oldukça iyi gitti ve sonra neden ERC1 Gençler unvanını kazanmaya ve aynı zamanda en iyi şampiyonluğu denemeye çalışmayacağımızı düşündük. Portekiz’de turbo sorunları ile bazı mücadelelerimiz vardı ve aynı zamanda sekteye uğrayan şampiyonluk iddiamız için mükemmel değildi, ancak genel olarak harika bir yıl ve çok fazla deneyim oldu. Şampiyonluğu ilk kez kazanmak inanılmaz. ”

Rekabet ne kadar zordu?

Yerel kahramanların ve tabii ki şampiyona iddialılarının her yarışta yaptığı gibi, rekabet çok çetindi. Şampiyonluğa ulaşmayı başarmak ve zorlu bir sezon ortasının ardından sonunda ikinci bitirmek harikaydı.

Bu sezon ne öğrendin?

Kariyerim tamamen deneyim kazanmakla ilgili. Toprakta kendimi iyi hissediyorum, ama asfaltta bu yıl ERC’de benim için ilk ve kesinlikle deneyime ihtiyacım vardı. Farklı rallilerde araba değiştirmek, farklı koşullar altında oldukça zor. Macaristan ilk kez yapıldı. Her zaman öğrenmek ve adapte olmak için yeni bir şey ama gelecek için iyi bir tecrübe.

ERC 2020’nin sizin için öne çıkan yönü neydi?

Roma’da üçüncü olmayı başarmak, aynı zamanda etaplarda rekabet için hızımı geliştirmek harikaydı. Gerçekten özel bir olaydı.

Ve düşük nokta?

Portekiz sektiğim için kötü bir andı. Ama genel olarak oldukça iyi bir yarıştı çünkü zirvede mücadele ediyordum. Her zaman en iyi lastik seçimlerini yapmadığımız için 50/50 diyebileceğim bir olaydı. Macaristan’da ise yeni arabanın ritmini ve hızı bulamadım. Benim için bu, muhtemelen en kötü yarıştı.

Alexey Lukyanuk hakkında fikrin ne?

O, iki numaralı Colin McRae! Her zaman videolarına bakarım ve hızına, saldırısına ve tutkusuna gerçekten hayranım. Onunla yarışmayı seviyorum ama kolay değil çünkü nereye giderse gitsin, her zaman hızlı. O, her zaman deli ve hızlıdır.

Gelecek sana ne getirecek?

ERC kesinlikle kariyer planının bir parçası. İhtiyacım olan çok sayıda zafer içeren harika bir şampiyonluk. Kariyerimin birçok fantastik yarışla gelişmesi için harika. Henüz ne olacağını bilmiyorum ama yeni sezona çok zaman kalmadı, bu yüzden hazırlanmalıyız.

ERC1 Gençler şampiyonları | 2020: Oliver Solberg (İsveç), 2019: Filip Mareš (Çek Cumhuriyeti), 2018: Nikolay Gryazin (Rusya), 2017: Marijan Griebel (Almanya) | ERC Media, 30 Kasım 2020 : 23.08

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top