“Bu çok değerli bir başarı”

Rus rallici Alexey Lukyanuk, Kanarya Adaları Rallisi’nde son üç yılda ikinci Avrupa Ralli Şampiyonluğu kazandı. Pirelli lastikleri taşıyan Saintéloc Junior takımı için bir Citroën C3 R5’te yarışan 39 yaşındaki St Petersburg’Lu rallici, kopilotu Arnautov ile birlikte son başarısının ardından soruları yanıtladı.

İkinci bir ERC unvanı sizin için ne ifade ediyor?

Tabii ki çok değerli bir başarı. Bu sonuç için etaplarda savaşmak elbette güzel olurdu ama Oliver’ın önünde olmamıza gerek olmadığını biliyorduk, geride kalmamız gerekiyordu ve bu yeterli olurdu.

Bu ikinci ünvan için ne kadar uğraşmak zorunda kaldın?

Daha önce çok iş vardı, şimdi tarih oldu. Tabii ki, tüm dünyada olup biten uzun ve zorlu bir sezondu ama ralliyi ve sezonu başarılı bir şekilde bitirdiğim için gerçekten çok mutluyum.

Bu hafta sonu baskı altında hissettiniz mi?

Aslında üzerimde büyük bir baskı yok, Macaristan’dan önce dürüst olmaktan daha gergin ve endişeliydim çünkü burada yağmurla karşılaşmamıza rağmen ralli çok zor ve öngörülemez. Bu kadar hızlı sürücülerle kadro çok güçlüydü.

Arnautov, sezon finali için geri döndü. Bu ne kadar önemliydi?

Burada üç kez kazandık ve Alexey ile buraya geri dönmek gerçekten güzel. Bir söz vardır: ‘Bir insanı mutlu etmek için yapmanız gereken, ondan değerli bir şey alıp geri vermelisiniz’. Benim için durum bu. İlişkilerimizden, arabanın içindeki atmosferden gerçekten zevk alıyorum. Bu sadece yolnotu okumakla ilgili değil, o benim çok iyi bir arkadaşım ve geri döndüğü için mutluydum.

Roma Capitale ve Fafe’de çarpıcı galibiyetler iddia ettiniz. Kullandığın en iyi şey bu mu?

Genel olarak sürüşümden memnunum, belki burada (Kanarya Adaları) değil, ancak sezon boyunca sağlam performanslar ile güçlü ve oldukça güvenilirdi. Biz geliştik, ancak şu ana kadar işe yaramasına rağmen sınırlı kaynaklarla mücadele etmek kolay değil. Gelecekte daha zor ve daha zor olacak, bu yüzden uyum sağlamamız gerekecek.

En son Avrupa şampiyonluğunuz için kime güveniyorsunuz?

Citroën, Total, Saintéloc ve Pirelli’nin desteği olmadan bu başarı mümkün olamazdı. Citroën için bu, Rally2’de onların ilk Avrupa Ralli Şampiyonası ve Pirelli için de zirvede olmak önemli. Ancak, bu zor zamanlarda rekabet etmek kolay olmadığı için teşekkür etmemiz gereken birçok kişisel sponsor ve ortak var. Ayrıca tüm destekleri için hayranlarımıza ve ailelerimize teşekkür etmeliyiz.

Sırada ne var?

Dünya Ralli Şampiyonası elbette her zaman istediğimiz bir şey ama kaynaklarımızla her zaman biraz ayrıydık. Dünyadaki koşullar kolay değil ve nasıl olacağını tahmin edemiyoruz. Dürüst olmak gerekirse, bundan sonra ne olacağı hakkında hiçbir fikrim yok. Sadece işimizi yapmaya devam etmemiz gerekiyor. | ERC Media, 29 Kasım 2020 : 14.21

Son ERC şampiyonları
2020: Alexey Lukyanuk (Rusya)
2019: Chris Ingram (İngiltere)
2018: Alexey Lukyanuk (Rusya)
2017: Kajetan Kajetanowicz (Polonya)
2016: Kajetan Kajetanowicz (Polonya)
2015: Kajetan Kajetanowicz (Polonya)
2014: Esapekka Lappi (Finlandiya)
2013: Jan Kopecký (Çek Cumhuriyeti)
2012: Juho Hänninen (Finlandiya)
2011: Luca Rossetti (İtalya)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top