Bahreyn’de de Hamilton..

Mercedes AMG Petronas takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, F1’in Bahreyn Grand Prix’sinde Max Verstappen ve Alex Albon’un önünde bu sezon 11’nci galibiyetini elde etti. Startta ışıklar söndüğünde, Hamilton liderliği ele geçirmek için pole pozisyonundan iyi bir çıkış ​​yaptı. Buna karşın, ön sıradan başlayan takım arkadaşı Valtteri Bottas ise kötü bir start alınca Verstappen ikinciciliğe geçti. Sergio Perez ise Albon’un önüne geçti. Racing Point’den Lance, kalkışta önündekilerin temasını önlemek için sağda doğru açıldı, ardından Alfa Romeo’lardan biri pistten ayrılırken Grosjean hızla ilerledi. Ancak göremiyordu ve Kvyat’ın AlphaTauri’si ile temas yaşadı. Haas, yüksek hızla bariyerinlere çarptı ve ikiye bölünerek alev aldı. Mucizevi bir şekilde, pilot Grosjean yanan enkazdan kurtulmayı başardı ve Dr Ian Roberts’ın FIA Medical Car ekibi ve Medical Car sürücüsü Alasn van der Merwe tarafından güvenli alana alındı. Kaza üzerine pistte hemen kırmızı bayraklar çekildi. Ellerinde ve ayak bileklerinde küçük yanıklar olan Grosjean, kontrol için hastaneye götürüldü ve ardından hastanede kendisinin güvenli olduğunu gösteren bir video yayınladı.

Bu arada kaza sonrası duran yarış, hasarlı bariyeri kaldırmak ve değiştirmek için 80 dakikalık bir gecikmeden sonra yeniden başladı ancak ikinci start ta olaylarla doluydu. Hamilton yine Verstappen ve Pérez’in çok önünde ileri kaçtı ama arkalarında Stroll ve Kvyat arasında temas yaşandı ve bunun sonucunda Kanadalı sürücünün arabası ters döndü. Yarışta yeniden güvenlik aracı piste çıktı. Bottas, enkazdan kalan bir parça nedeniyle lastik problemi yaşadı. Finn’in talihsizliği Albon’u Pérez’in arkasından 4’ncülüğe taşıdı. Güvenlik aracı yeniden pistten çıktığında Hamilton, Verstappen’i uzak tutmak için liderlikte farkı açmaya başladı, Pérez de Alex’i kontrol mesafesinde tuttuğundan emin oldu. Arkalarında Leclerc, 6’ncılık için Ocon’u geçmeye çalıştı ama Fransız Ferrari ile iyi savunma yaptı. Hamilton, kurallara göre pit stop yapan ilk otomobil oldu ve Mercedes sürücüsü orta lastiklere geçti. Albon aynı anda aynı geçişi yaptı. Verstappen ise ilk pit stop’unu bir tur sonra yaptı ve bunun yerine sert lastiklere geçti. Yarışın ilk yarısında Hamilton Verstappen’in 4,8 saniye önde iken Pérez, 3’ncülükte Albon’un 3,7 saniye önündeydi. Yarışın bu aşamasında hareket halindeki adam, McLaren’in Carlos Sainz’iydi ve İspanyol oyuncu, P6’yı takım arkadaşı Lando Norris’in arkasına almak için her iki Renault’u geçerek ilerledi.

TABLOYU EKRANDA BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ

35’nci turun sonunda Red Bulls pilotları Verstappen ve Albon ile pit stop yaptı. Yarış daha sonra tekrar stabil oldu ve damalı bayrağa kadar aynı kalacak gibi görünüyordu. Verstappen, Pérez’e büyük bir fark bırakarak son turlarda tekrar pit yapmayı seçti ve bir takım orta lastikleri aldıktan sonra Hollandalı, yarışın en hızlı turunu ve 1:32.014’lük bir süre ile ekstra bir puan aldı. Ardından Pérez ikinci podyumuna gidiyor gibi görünüyordu, ancak Meksika’lının motoru pes etti ve Albon, kariyerinin ikinci podyumunu almak için geçip gitti. Taylandlı yarışçının arkasında Lando Norris, McLaren için takım arkadaşı Carlos Sainz’in önünde dördüncü olurken, AlphaTauri’den Pierre Gasly Ricciardo, Bottas, Ocon ve Leclerc’in altıncı sırada yer aldı. | Kaynak; FIA, 29 Kasım 2020 : 23.55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top