Ogier bir yıl daha..

Efsane şampiyon Sébastien Ogier, Toyota Gazoo Racing ile 2021’de FIA ​​Dünya Ralli Şampiyonası’nda kalmasını sağlayacak yeni bir yıllık sözleşme imzaladı. Önümüzdeki ay yapılacak ACI Rally Monza’da (3-6 Aralık) yedinci dünya şampiyonluğu için teklif veren Fransız, Japon üreticiyle tek bir sezonun ardından 2020’nin sonunda WRC’den emekli olacağını duyurmuştu. Bu yılki WRC rekabetini kısaltan Covid-19’un etkisi, Ogier’i planlarını yeniden düşünmeye sevk etti ve 20 Kasım Cuma günü öğleden sonra bir yıl daha Toyota’da kalacağını doğruladı. Ogier, “Yalnızca birkaç ralli ile kısa bir sezon geçirdik, ancak takımla çalışmaktan gerçekten zevk aldığımı görmeme yetecek kadar, bu arabayı sürmekten zevk alıyorum” dedi.

Ogier, “bu benim ilk planım değildi, ancak bu yılın bu gezegendeki herkes için çok özel olduğunu düşünüyorum ve bu yıl çoğu insan gibi evde çok zaman geçirmem gerektiğinden, geçen sezonu yapmadım bu kadar garip bir sezonla kariyerimi bitirmek hiç de iyi değildi. Yani, elbette, emekliliğimle ilgili fikrimi değiştirmemin nedenlerinden biri buydu. Plan, 2021’de zorlamaya devam etmek ve umarım daha iyi, normal bir sezon geçirip son bir şampiyonluk için zorlamaya çalışırım” diye konuştu. Ogier, 2019’da Citroën Racing ile hayal kırıklığı yaratan bir sezonun ardından Toyota Gazoo Racing’e katılmıştı. Yaris World Rally Car’da ilk kez Monte-Carlo’da 2’ncilikle başladı ve üçüncü startı olan Meksika’da kazandı. Estonya ve İtalya’da daha fazla podyuma çıkması, sezon finaline, sürücü şampiyonluğu mücadelesinde takım arkadaşı Elfyn Evans’ın 14 puan gerisinde girdiği anlamına geliyor.

Ogier, Toyota’nın üreticinin unvanını geri kazanmasında da etkili oldu. Toyota, son yarış öncesi lider Hyundai’nin yedi puan gerisinde. Ogier, “Kesinlikle ralli kazanmak ve şampiyonluk kazanma potansiyeli orada, yani bir ralli sürücüsünün aradığı her şey bu. Sanırım tüm malzemeler burada, o yüzden şimdi yapalım ve şimdiden gelecek sezonu bekliyorum” diye ekledi. Resmi açıklama hem Evans hem de Kalle Rovanperä’nın sözleşmelerinde bir yıl daha kaldığı için Toyota’nın 2021 ssezonu için takımı tamamlandığı anlamına geliyor. Japon Katsuta’nın ise başka bir Yaris’de devam etmesi bekleniyor. | wrc.com, 21 Kasım 2020 : 11.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top