Kupalar bir başka bahara mı?

Federasyon tarafından bu hafta yapılmaya başlanacağı açıklanan kupaların programları, dün akşam alınan artan pandemi vakaları nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle uygulanabilir olmaktan uzaklaştı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi’nin dünkü toplantısı sonrasında yapılan açıklamalara göre, bu cumartesi-Pazar dahil, ilerleyen hafta sonlarında sokağa çıkmaya kısıtlama geldi. Buna göre, cumartesi-Pazar günleri sabah 10’dan akşam 20’ye kadar günde 10 saat sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Federasyonun açıkladığı hafta sonu programı ise cumartesi sabah 9’da brifinglerle başlıyordu. Özelikle ralli ve baja gibi pist dışı parkurlarda yapılması gereken yarışlarda görevliler ve mekanikerlerin saatler öncesinde evlerinden yola çıkıp Körfez’e ulaşmaları ve yarış için hazırlanmaları bu koşullarda olası görülmüyor. Yine de tüm görevlilerin ve yarışçıların bir gün önceden Körfez veya civarında konaklaması ile daha da sıkıştırılacak bir programla yapmak yine de mümkün.

Fakat bu durumda da akşam 20’den önce insanların sokaktan çekilmeleri (evlerine dönmeleri) için zaman çok sıkıntı yaratacak. Karting Kupasının ise cuma günü yapılacak olması nedeniyle programı yapılabilir görünüyor fakat sokak kısıtlamaları nedeniyle farklı bir program ilan edilmedikçe cumartesi-pazar günleri var olan programı yürütmekte zorlanacak olan federasyonun, bu gerekçe ile yarışları yapmaktan vaz geçmesi büyük olasılık görünüyor.

Ancak, açıklanan kurallara göre, “Maçı olan sporcular: seyircisiz oynanabilecek spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler” yasaktan muaf tutuluyor. Yarışlarında da bu madde kapsamında yapılması mümkün.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı | 18 Kasım 2020 : 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top