Yarışı yap haberini yapma

Ülkemizde yapılan Formula 1 organizasyonu, belki büyük bir yarış olmasından dolayı belki de pandemi nedeniyle yavaşlayan hayatın bir yansıması olarak, oldukça büyük bir ses getirdi. Sadece basında geniş yer tutmadı ilgisiz insanlar bile ülkede geçtiğimiz hafta sonu böyle büyük bir yarışın olduğunu biliyordu.

Ben haberi doğru kaynaktan alayım istedim doğal olarak da organizasyonun sportif ayağını yürüten federasyonumuzun web sitesine bakındım.

11 Kasım’da 2020 Şampiyona ve kupalar başlıyor haberi var. 12 Kasım’da Boğazın Ortasında kıtalar arasında ilk pit stop haberi hemen arkasından da 16 Kasım tarihinde girilen Körfez’de pist heyecanı başlıyor haberi girilmiş.

Bu arada 15 Kasım’da bu ülkede bir Formula 1 yarışı yapıldığını, hatta sportif olarak Tosfed’in ipi göğüslediği, Hamilton’un yarış kariyerinde önemli bir yere sahip olduğu bir başarıyla şampiyonluğunu taçlandırdığı… gibi gibi konuları biri medya sorumlularına söylemeli.

Bu konuya herkes gibi yaklaşsam  İntercity kelimesini sansürleyim derken, komple haberi sansürlemiş farkında değiller, derdim ama ben diyorum ki ya haber gözden kaçmış ya da haber değeri taşımıyor olmalı.

Bu arada kimse kimsenin hakkını yememeli. Medya bölümü gerçekten federasyonda en çok çalışan birimlerden biri. Öyle ki sosyal medya hesapları üzerinden haklı haksız fark etmez eleştirileri silme mücadelesi vermek kolay bir iş değil.

Bu eleştiriler silindiğinde konularda çözülüyor ise sorun yok demektir.

*****

Gazoz muhabbetleri

Konuya hepiniz hâkimsinizdir. Formula 1 yarışı sonrası podyuma çıkan pilotlara şampanya değil alışılmışın dışında şekerli gazoz verilmiş ve pilotlar onu patlatmışlar. Aman Allahım yer gök bu konuyla yıkılıyor. Eleştiren eleştirene.

Aynı şekilde genç bir takipçi de ‘kimin fikri’ ise diye eleştirmiş konuyu, cevabı  ‘benim fikrimdi’ diyerek bizzat Vural Ak’dan gelmiş.

Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede konunun bu kadar eleştirilmesini anlamıyorum. Formula 1 yarışında üst düzey görevli bir köşe yazarı büyüğümüz de yazmış,

“İstanbul Park’ta daha önce 5 Formula 1 yarışı yapıldı ve hepsinin de bir kupa töreni vardı. O zaman da AK Parti iktidardı ve her seferinde hakiki şampanya patlatıldı. Bu kez niye böyle bir saçmalık oldu ve bu kimin fikriydi gerçekten bilmiyorum. Sportif tarafta ne oldu bilirim ama organizasyon tarafını bilemem” demiş yazısında.

Peki acaba şampanya yerine gazoz olması sportif açıdan nasıl bir olumsuzluk oluşturdu ki değişikliği bir saçmalı olarak nitelendiriyor?

Konu ile ilgili kimseyi aramadan kısa bir araştırma yaptım. Şampanya konusunda Carbon isminde bir firma sponsormuş. Bizim gibi çoğunluğu Müslüman olan ülkeler için alkolsüz farklı bir ürün kullanıyorlarmış. Malezya, Bahreyn abu Dabi gibi ülkelerde de aynı şekilde kullanılmış. Alkolsüz şampanya olarak tanımlanan bu sıvın gazoz değilmiş. Zaten Formula 1 gibi organizasyonlarda böyle konular asla gelişi güzel keyfe keder kararlaştırılmaz.

Geçtiğimiz yıllarda belki bu seçenek yok idi belki de seçenek o dönemki federasyona sunuldu ama federasyon tercih etmedi.

*****

Asfalt polemiği

Yarıştan önce pistin Ulaştırma Bakanlığı tarafından baştan sona kadar asfaltlandığını hepimiz biliyoruz. Antrenmanlar sonrası pilotların verdiği tepki doğal fakat kendi camiamızın eleştirileri bana çok ilginç geldi.

Eleştirilen ülkenin Ulaştırma Bakanlığı. Yani böyle milli tarafı da olan bu çapta bir operasyonu kimse oturduğu yerden kişisel takıntılarıyla eleştirmemeli.

*****

2020 Sezonu başlıyor!

Sonunda sezon başlıyor. Genel olarak herkes heyecanlı. Daha önce de yazmıştım bu kadar kısa sürede Formula 1 yapan bu federasyon için yarışlar çerez. Tabi hava şartları ne getirir bilmiyorum.

17 Kasım 2020 : 19.28

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top