Türkiye GP nasıl olacak?

Avustralyalı Daniel Ricciardo, dokuz yıl önce en son İstanbul Park pistindeydi. 7 kez GP kazanan ve şu anda Dünya Şampiyonası’nda 4’üncü durumda olan, Türkiye GP’sinde bizleri nelerin beklediğini speedweek’e anlattı. Formula 1 yarışçıları Mayıs 2011’de Türkiye’deki İstanbul Park pistine çıktığında, o sezon ilk kez yağmur lastiklerinin kullanılması gerekiyordu.

Bugün Dünya Şampiyonası’nda dördüncü sırada yer alan Renault pilotu şunları hatırlıyor: “Bir F1 aracı ile oradaki tek yarışımdı. Pistin ne kadar eğlenceli olduğunu hâlâ hatırlıyorum. Bugünün yarışçıları çok daha fazla yere basma kuvveti oluşturuyor, bu yüzden daha serin olacak. Türkiye GP’nin Imola’dan daha iyi bir rekabet sunabileceğini düşünüyorum, çünkü İtalya’da sollamak oldukça zordu. Tabii ki, pistte öne çıkan 8’nci viraj, ama aynı zamanda 1’nci virajı da çok ilginç buluyorum, bu da yokuş aşağı gidiyor ve körü körüne yaklaşılması gerekiyor.”

Renault baş mühendisi Ciaron Pilbeam ise pist hakkında şunları söyledi: “İlk iki eğim sektöründe orta hızlı virajlar hakim. Bunu üçüncü segmentte uzun bir düz ve çok dar bir bölüm izliyor. 8’nci viraj, araç, lastikler ve sürücü için maksimum stres anlamına geliyor, orada inanılmaz derecede hız olur. Portimão’da olduğu gibi, parkur daha yeni asfaltlandı. En sert üç Pirelli bileşiği ile birlikte yeni yüzey, tutuşta zorluklara ve dolayısıyla araç dengesi söz konusu olduğunda sert bir somunun çatlamasına neden olabilir. Ayrıca önümüzdeki günlerde havanın oldukça serin geçeceği gerçeği var.” Hava tahminleri gösteriyor ki: Sıcaklık 11 ile 18 derece arasında, bugünün perspektifinden yarış gününde maksimum sıcaklık sadece 14 derece ile yağmur yağabilir. | 9 Kasım 2020 : 22.08

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top