Macar’ı Mikkselsen kazandı

Avrupa Ralli Şampiyonası ayağı olan Macaristan Rallisi’nde zafer Andreas Mikkelsen’in olurken, şampiyona lideri Alexey Lukyanuk hanesine önemli 7 puan kaydetti. Lukyanuk, Mikkelsen’in sadece 5.1 saniye gerisinde iken 6’ncı etapta aldığı 5 dakikalık erken cezası ile aldığında bu sezon ERC’’deki üçüncü galibiyeti için umutları çökmüştü. Nyíregyháza’daki bir geceleyen rallide 18’nciliğe kadar gerileye düşmesine rağmen Lukyanuk, pes etmedi ve üç etapte en iyi zamanları yaparak hızla tırmandı ve lider Mikkelsen ile farkını 4 dakika 53,5 saniyeye kadar düşürdü. C3 R5 ile yarışan Lukyanuk, “günü kazandık, böylece görev tamamlandı. Risk yönetimi elbette öğrenilecek bir şey ve daha hızlı olmanın mümkün olduğunu görüyoruz. Sonuç olarak, hız ve tutarlılığa konsantre olmaya çalıştık ve bu iyi hissettiriyor” dedi.

Mikkelsen için bu zafer dikkate değer bir performansla geldi. Norveç’li Pirelli lastikleri taşıyan Topp-Cars Rally Team Skoda Fabia Rally2 Evo’sının direksiyonunda bu yıl ilk rallisini yaptı. Kariyerinde üç WRC zaferi bulunan Mikkelsen, “İyi bir hafta sonu oldu. Dediğim gibi, sadece çoğunuzun bildiği gibi test etmek, son birkaç yıldır asfalt benim için gerçekten zordu ve sanırım insanlar artık asfaltta gidemeyeceğimi düşündü, bu yüzden güzel buraya gelip hala hızlı olduğumuzu gösterdik. Topp-Cars’a bu arabayı bana teslim ettiği için çok teşekkür etmeliyim, tüm hafta sonu kusursuz çalıştı. Skoda’ya da teşekkürler, gerçekten çok güzel arabayı yaptıkları için. 2017’de denedim, o zaman sevdim ama o zamandan beri çok şey oldu ve şimdi daha da iyi. Sürüş konusunda kendimi çok rahat hissediyorum ve her şey güven ile ilgili. Tüm ralliyi kontrol ettiğimi ve kendimi çok iyi hissettim” dedi.

i20 R5 ile Grégoire Munster-Efrén Llarena ERC1’de üst üste ikinci kez kazandılar. MOL Racing Team’den Norbert Herczig, üçüncü oldu, ancak SS15’teki bir lastik problemi Macar’ın kendi evinde podyum yapmasını engelledi ve “gerçekten üzgünüm, patlak verdik ama nasıl yaptığımı bilmiyorum çünkü dikkatli sürüyordum. Maalesef podyumu kaybettik ve herkes için üzgünüm. Podyumu çok isterdim ama hayat hayattır. Bir dahaki sefer” dedi. Herczig’in gecikmesi Oliver Solberg’i 4’üncü yaparken, Niki Mayr-Melnhof’u 5’inciliğe yükseltti. Tibor Érdi Jr, Fiesta Rally4 ile bu sezon üçüncü galibiyetini evinde kazandı. | 8 Kasım 2020 : 18.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top