İlk gün lider Mikkelsen

Topp-Cars’ın Skoda Fabia Rally2 Evo’su ile Norveçli rallici Andreas Mikkelsen kopilotu Ola Fløene ile birlikte geldi, gördü, ilk gün sonunda Macaristan Rallisini fethederek ilk gün sonunda lider oldu. Orlen Team’in Polonya şampiyonu Miko Marczyk’i Cuma günkü süper özel etapta gerisinde kaldıktan sonra, Mikkelsen, SS2’de Alexey Lukyanuk’un ardından ikinci oldu, ancak SS3’te liderliği ele aldı. Beş etapta en hızlısı olan Mikkelsen, “çok güzel bir gün oldu. Sınırlarda gidiyoruz ve Pazar için iyi bir fark var, daha fazlasını isteyemeyiz. Pirelli ile test yapmak bir şey, harika ve formda kalmamı sağlıyor ama ben rekabetçi bir adamım, sporu seviyorum ve kendime meydan okumayı ve diğerlerine karşı nerede olduğumu görmeyi seviyorum. Bu, bunu yapmak için iyi bir fırsat” dedi. Avrupa şampiyonası lideri Lukyanuk, Nyíregyháza’da öğle servisinde Mikkelsen’in 5.1 saniye gerisindeydi, ancak SS6’nın tamamlanmasından çok da memnun değildi ve Facebook ile YouTube’da etabın start noktasına beş dakika erken giriş yaptığını canlı olarak bildirdi. Takip eden beş dakikalık ceza, Rusya pilotu bu sezon Saintéloc Junior Takımı Citroën C3 R5’te ilk kez ERC puanı alamayacak kadar rekabetten uzaklaştırdı.

Craig Breen ise Cuma gecesi ikinci sırada, dün (cumartesi) sabah ise Mikkelsen’in 23.6 saniye gerisinde. İrlandalı, Hyundai i20 R5’inde bir etap zaferi elde ederek kalitesini ve MRF lastiklerinin gelişiminin altını çizdi; “MRF Lastikleri için bir podyum elde etmek ve ekip çok önemli, çok sıkı çalışıyorlar. Kısa bir süre sonra etapta galibiyet elde etmek inanılmaz.”  Üçüncü sırada yer alan Grégoire Munster, SS8’deki çamurlu bir bölümde ‘hayatının en büyük anını’ bildirdi. Munster’in en yakın ERC1 Junior rakibi olan BMA Autosport için Hyundai i20 R5 kullanan Rallye Team İspanya’nın ERC3 Junior şampiyonu Efrén Llarena, MOL Racing Team’in dört kez ulusal şampiyonu olan dördüncü durumdaki Norbert Herczig’in ardından beşinci sırada yer alıyor. Emil Lindholm ise birara dördüncü idi ve ilk sekiz etabın ardından podyumda yer almak için sıkı bir rekabet içindeydi, ancak SS9’daki Team MRF lastikleri ile Skoda’sıyla yoldan çıktıktan sonra sıkışıp kaldığı bildirildi. ERC1 Gençler Şampiyonu Oliver Solberg, SS7’de sorun yaşadı, ardından SS9’da sol arkada deflasyonla daha fazla zaman kaybetti. Genç pilot, “yolun ortasında gidiyordum, gerçekten nasıl olduğunu bilmiyorum. İki kez lastik patlaması çok sinir bozucu” dedi. Solberg’in Fabia’sındaki çifte gecikme kendisini 3’den 9’unculuğa düşürdü.

Alexey Lukyanuk, bu sezonun ERC’sinde yeni kopilotu Dmitry Eremeev ile birlikte iki galibiyet ve ikinci sırada bitirmişti. Ancak Eremeev, SS6’yı 5 dakika önce girmesine neden oldu. Lukyanuk, kendisini 18’liğe düşüren beş dakikalık bir ceza ile Pazar gününün etaplarına başlamayabileceğini ima etti ve “daha sonra karar vereceğim” dedi. SS3’ün startından 300 metre sonra turbo sorunu yaşayan Macar şampiyonu Ferenc Vincze Jr için güne feci bir başlangıç ​​oldu. Vincze Jr, ERC puanlarının yanı sıra, Macaristan şampiyonasında unvanını korumak için Ádám Velenczei ile yakın bir mücadeleye girdi. Bu hafta sonu ERC1 Gençler çıkışını yapacak olan Velenczei, beş etaptan sonra 15’nci idi ancak SS6’nın ardından kırık sağ arka süspansiyonuyla yarıştan ayrıldı. 2’nci Macaristan Rallisi ikinci gün (8 Kasım Pazar) yedi etapla tamamlanacak. Yüksek hızlı yarış SS10 ile sabah 8:33’de başlayacak ve 11: 22’de Nyíregyháza seyirci etabı koşulacak. SS10 ve SS16 (14:44) Facebook ve YouTube’da canlı yayınlanacak. Günün önemli anları Eurosport ve Eurosport Player’da Cumartesi ve Pazar günleri 23’de yayınlanacak. | ERC Media, 8 Kasım 2020 : 10.55

1 Andreas Mikkelsen (NOR)/Fløene (NOR) Fabia Rally2 Evo 1s 07d 55.9s
2 Craig Breen (IRL)/Paul Nagle (IRL) Hyundai i20 R5 +23.6s
3 Grégoire Munster (LUX)/Louis Louka (BEL) Hyundai i20 R5 +1d21.3s
4 Norbert Herczig (HUN)/Ramón Ferencz (HUN) VW Polo GTI R5 +1d57.0s
5 Efrén Llarena (ESP)/Sara Fernández (ESP) Citroën C3 R5 +2d13.1s
6 Marijan Griebel (DEU)/Tobias Braun (DEU) Citroën C3 R5 +2d15.2s
7 Niki Mayr-Melnhof (AUT)/Welsersheimb (AUT) Fiesta R5 MklI +2d15.9s
8 Callum Devine (IRL)/James Fulton (IRL) Hyundai i20 R5 +2d31.7s
9 Oliver Solberg (SWE)/Aaron Johnston (IRL) Škoda Fabia Rally2 Evo +2d36.8s
10 Simon Wagner (AUT)/Gerald Winter (AUT) Škoda Fabia Rally2 Evo +2d48.4s
11 Josh McErlean (IRL)Keaton Williams (GBR) Hyundai i20 R5 +3d09.6s
12 András Hadik (HUN)/Krisztián Kertész (HUN) Ford Fiesta R5 MkII +3d13.2s
13 Erik Cais (CZE)/Jindřiška Žáková (CZE) Ford Fiesta R5 MkII +3d42.1s
14 Dominik Dinkel (DEU)/Ursula Mayrhofer (AUT) Fabia Rally2 Evo +3d43.0s
15 Yoann Bonato (FRA)/Benjamin Boulloud (FRA) Citroën C3 R5 +4d06.8s
FIA ERC2: Tibor Érdi Jr (HUN)/Zoltán Csökő (HUN) Lancer Evolution X
FIA ERC3: Ken Torn (EST)/Kauri Pannas (EST) Fiesta Rally4
FIA ERC1 Junior: Grégoire Munster (LUX)/Louis Louka (BEL) i20 R5
FIA ERC3 Junior: Ken Torn (EST)/Kauri Pannas (EST) Fiesta Rally4
Abarth Rally Cup: Martin Rada (CZE)/Jaroslav Jugas (CZE) Abarth 124 rally

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top