ERC’de dikkat çeken gençler

Macar rallici Ádám Velenczei, bu hafta sonu FIA Avrupa Ralli Şampiyonası yarışı Macaristan’da yeteneklerini kanıtlamayı amaçlayan Rally2’de dokuz genç yıldızdan biri. Şu anda Macar milli şampiyonu için yakın bir mücadeleye kilitlenmiş olan 28 yaşındaki Velenczei, ERC1 Junior ilk çıkışını Topp-Cars Rally Team tarafından hazırlanan bir Skoda Fabia Rally2 Evo ile yapıyor. Velenczei, kopilotu Tamás Szőke ile birlikte geçen ay Vértes Rallisi ulusal şampiyonasında kazandığı zaferin ardından Macaristan Rallisine yüksek moralli bir başlangıç ​​yapacak. Velenczei, “Vértes Rallisini kazanmak harika bir duyguydu. Deneyimlemek harikaydı ve ilerlememizi sağladı. Macaristan Rallisi’nde her şey farklı olacak ve daha deneyimli rakiplere daha çok uyan çok daha zor bir hafta sonu bekleyebiliriz. Kendimize odaklanmaya çalışıyoruz ama diğerlerine de göz kulak olmalıyız. Umarım ERC’de harika bir sürüşün tadını çıkarma fırsatımız olur. Bu bahsettiğimiz Avrupa şampiyonası yarışı, bu sporun Macaristan’daki festivali” dedi.

Romen ASN’si tarafından desteklenen, 22 yaşındaki Norbert Maior ve 19 yaşındaki kopilotu kız kardeşi Francesca geçen sezon Macaristan Rallisine katıldıklarında ulusal genç unvanlarını perçinlediler. Napoca Rally Academy’nin bir parçası olarak bu yıl geri döndüler ve Pirelli donanımlı Peugeot 208 Rally4 ile yarışacaklar. Maior, “Bu bizim ERC’deki ilk rallimiz, bu nedenle rallide finiş görmek kadar daha hızlı gitmeye de çalışacağız. Zor bir ralli olacağını biliyoruz ama eğlenmeye çalışacağız. Geçen sene Macaristan Rallisi yaptığım en zor yarışlardan biriydi çünkü etaplar oldukça dar ve çamurluydu ve yağmurla birlikte çok karmaşıktı. Çok mutlu olduğumuzu hatırlıyorum çünkü limitli anların ardından Macaristan’daki Peugeot Ralli Kupası’nı kazanmayı başardık” dedi. Norbert Maior, kız kardeşi Francesca ile olan ortaklığıyla ilgili şunları söyledi: “Kız kardeşimle aramızdaki ilişki çok iyi. Francesca hala çok genç ama son yıllarda büyüyüp çok şey öğrenmeyi başardı ve gerçekten iyi bir seviyeye ulaştı. Kavga etmiyoruz çünkü bu bize yardımcı olmaz, o yüzden arabada kavga da olmaz! Ebeveynlerimiz gerçekten mutlu ve gururlu. Biz bir ekibiz ve onlar her zaman yanımızda” diye konuştu.

Toksport WRT Renault Clio RSR Rally 5’te Veronica Engan ile birlikte katılacak olan Ola Jr Nore, ERC3 Junior ilk çıkışını “bir hayalin gerçekleşmesi” olarak nitelendirdi. Geriye kalan üç ERC3 Junior raundunu tamamlamaya kararlı olan 20 yaşındaki rallici, “Küçüklüğümden beri bu benim için bir rüya oldu. Deneyim kazanmak ve eğitim için ilk yarışları kullanacağım. Parça parça inşa etmeli ve nerede bittiğini görmeliyiz. Ancak bu, uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir fırsat. Ulusal şampiyonada geçen birkaç güzel yılın ardından, ERC’yi denemek için doğru zaman gelmişti. Toksport ve sponsorlarımızın bunu bizim için mümkün kıldığı için minnettarız. Bu bizim için tamamen yeni bir zorluk olacak ve deneyim kazanmak ana öncelik olacak. Bu macera bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

ERC1 Gençler puantajı: 1 Oliver Solberg (SWE) 96 puan; 2 Grégoire Munster (LUX) 89; 3 Miko Marczyk (POL) 65; 4 Erik Cais (CZE) 55; 5 Domink Dinkel (DEU) 50; vb. ERC3 Junior: 1 Ken Torn (EST) 111; 2 Pep Bassas (ESP) 84; 3 Dennis Rådström (SWE) 45; 4 Pedro Almeida (PRT) 41; 5 Sergio Cuesta (ESP) 32; vb. | ERC Media, 6 Kasım 2020 : 15.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top