Romagna’da en hızlı Bottas

Foto: fia

Valtteri Bottas, Emilia Romagna (İtalya) Grand Prix’sinde pole pozisyon için takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı bir salise farkla geçmeyi başardı. Hamilton, Q3’teki açılış turuyla geçici pole pozisyonunu aldıktan sonra lider görünüyordu, ancak son turlarda Bottas, ilk sektörde daha fazla tempo yakalayarak takım arkadaşını küçük bir farkla geride bırakan bir zaman yaptı. Hamilton ise zamanını 0.097 salise geliştirdi. Alpha Tauri Pierre Gasly beşinci ise Red Bull’dan Max Verstappen oldular. Bottas, 1. çeyrekte ilk sırada yer aldı ve Finli 1:14.221’lik bir zaman kaydetti. Hamilton 9. virajda pist limiti ihlali nedeniyle son hızlı turunun silinmesine rağmen, ikinci sırada yer buldu. Verstappen açılış seansının sonunda P3 için yeterince iyi olan 1:15.034’lik zaman yaptı. Taylandlı sürücü Alex Albon P8’i 1:15.539 ile aldı ama Acque Minerale’deki parkur sınırlarının ihlali nedeniyle bu süresi silindi ve P19’a geriledi.  Albon aynı lokasyondaki limitlerle bir kez daha flört etse de bu sefer tur zamanı geçerliydi ve P8’de 1:15.402 ile Q2’ye geçti. Kimi Räikkönen için kaçış yoktu. Alfa Romeo sürücüsü güvenli sürdü ve P18’e geri döndü ama 15 numaralı virajda pist sınırlarının ihlali nedeniyle zamanı silindi. Haas pilotları Romain Grosjean ve Kevin Magnussen’in arkasına düştü.

İkinci çeyreğin başında Mercedes, Ferrari ve Red Bull pilotlarını orta boy lastiklerle piste çıkardılar. Bottas, 1:14.585’lik turu ile ve Hamilton’u saniyenin altı yüzde biri kadar farkla geride bırakarak seansta en hızlı isim oldu. Seansın son bölümüne ilerleme Bulls için yine aldatıcıydı, ancak bu sefer başını belaya sokan Verstappen oldu. İlk uçuş turunda bir güç kaybı olduğunu bildirdi ve hiç vakit geçirmeden pit şeridine girdi. Arızalı bir buji hızlı bir şekilde teşhis edildi ve tedavisi basit olsa da, Hollandalıya üçüncü çeyrekte tek bir fırsat bıraktı. Bununla birlikte, hiçbir hata yapmadı ve orta lastiklerle 1:14.974’lük sağlam bir tur, onu P6’da gönderdi. Bu arada Albon, orta seviyedeki açılışından sonra P11’e oturdu ve Q3’deki yeri için tekrar yumuşak lastikle piste gönderildi. Yine, hiç bir hata yoktu ve Albon, AlphaTauri’nin Pierre Gasly’nin arkasında P4 için yeterince iyi olan 1:14.745’lik bir turla yerini aldı. Ancak P11’de Racing Point’ten Sergio Pérez, Mclaren’in Lando Norris’i geçerken Q3’ü saniyenin sadece yüzde biri kadar kaçırdı. Perez’in arkasında, Renault’dan Esteban Ocon, P12’de Williams’tan George Russell, Ferrari’den Sebastian Vettel ve Racing Point’ten Lance Stroll’ün önüne çıktı.

Üçüncü çeyreğin açılışında Hamilton, Bottas’ın önünde geçici bir pole pozisyonunu alırken, rahat bir üçüncü sıraya yerleşti. Final turunu en iyi şekilde kullanan Finlandiyalı Mercedes pilotuydu. Hamilton’ın 0.097 saniye önünde pole pozisyonundaydı. Verstappen de son turunda ilerleme kaydetti ve saniyenin neredeyse onda üçü kadar azaltarak 1:14.176 turla gridde üçüncü oldu. Son seansın başlangıcında, Albon bu kez Variante Alta chicane’de bir kez daha pist limitlerine düştü, zamanı silindi ve son turların öncesinde tahtada hiç zamanı olmadan P 10’da kaldı.  Taylandlı sürücü, AlphaTauri’nin dördüncü sıradaki Pierre Gasly ve Renault’dan Daniel Ricciardo’nun arkasında P6’yı almak için son turunda başarılı oldu. Leclerc, Albon’un arkasında ikinci AlphaTauri Daniil Kvyat ve McLaren Lando Norris ve Carlos Sainz’in önünde Ferrari adına yedinci sırada yer aldı. | Kaynak; FIA, 1 Kasım 2020 : 10.43

TABLOYU EKRANA BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYIN

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top