Toksport Rally5 ile ERC’de

Toksport WRT, Avrupa Ralli Şampiyonası’na geri döndü. Almanya merkezli ekip, Chris Ingram ve Ross Whittock’a 2019’da ERC şampiyonluğuna ulaşmalarını sağladıktan sonra, yazdan bu yana dünya şampiyonası hedeflerine ve büyük başarılarla odaklandı. Genç sürücülere olan uzun süredir devam eden taahhüdü nedeniyle önümüzdeki haftaki Macaristan Rallisi’nden başlayarak, ERC’nin kalan üç rallisinde yeni Renault Clio RSR Rally5’i için yükselen yetenekler Ola Jr Nore ve Rachele Somaschini ile anlaştı. Norveçli Nore ve İtalyan Somaschini, Pirelli destekli ERC3 Junior kategorisine yarışacaklar. Nore, ERC’deki ilk çıkışını yapmaya hazırlanırken, Somaschini, Peugeot 208 Rally4’te iki ERC3 Gençler mücadelesine katılmıştı.

ERC Media’nin bültenine göre, Toksport WRT’den Tolga Özakinci, Clio RSR Rally5 projesinin birkaç aydır planlama aşamasında olduğunu ve Renault Sport Racing müşteri bölümü ile daha geniş bir birliktelikleri olduğunu söyledi. Özakıncı, “Clio’yu Mart ayındaki Azorlar Rallisi’nden beri yarıştırmayı planlıyorduk ancak Covid-19 salgını sezonu ve bizi planlarımızı ertelemeye zorladı” dedi ve ekledi; “Bu sezonun ERC’sinin kalan üç raundunda iki Clio Rally 5 yarıştırmayı, ancak daha sonra Renault tarafından önümüzdeki sezon için planlanan Clio Rally4’e geçmeyi umuyoruz. Renault’nun desteğini alıyoruz ve bu yarışlar sürücülerimiz için iyi bir sınav olacak. Elbette ERC’ye geri döndüğümüz için heyecanlıyız.”

Ocak ayında ERC3’ün galibi Florian Bernardi tarafından Rallye Monte-Carlo’da öncü araç olarak parkura çıkan Renault Clio RSR Rally5, 30’dan fazla ekibin yarıştığı Clio Trophy Fransa’da sonbaharın başından bu yana ulusal düzeydeki yarışlarda kullanıldı. . Vergi hariç 42 bin € karşılığında temin edilebilen Clio RSR Rally5, ark kaynaklı çelik monokok ve dört silindirli 16 valfli 1330cc TCe motora sahip. Renault Sport Racing Müşteri Yarış Direktörü Benoit Nogier şunları söyledi: “ERC’de Clio Rally5’in ilk çıkışını görmekten çok memnunuz. 2020 yılında Türkiye’deki resmi distribütörümüz olan Toksport ile işbirliğine yaklaşık bir yıl önce başladık. Başından beri, yeni Clio Rally5’in genç sürücüler için daha yüksek seviyelerde rekabetten önce güçlü bir tecrübe edinmek için en iyi fırsatı temsil ettiğine ikna oldular. Macaristan Rallisi, 2021’de Clio Rally4’ün gelişini hep birlikte hazırlarken Toksport için ilk adım, ERC unvanlarını kovalamak için yeni silahımızı piyasaya sürmek için çok çalışıyoruz.”

20 yaşındaki Nore, bu sezon kopilotu Veronica Engan ile birlikte memleketinde arka arkaya sınıf galibiyetleri elde ederek ulusal seviyeden adım attı. Macaristan Rallisi, onun İskandinavya dışındaki ilk yarışı olacak. Nore “Küçüklüğümden beri bu benim için bir rüya oldu. Tecrübe kazanmak ve eğitim için ilk yarışları kullanacağım. Parça parça inşa etmeli ve nerede bittiğini görmeliyiz. Ancak bu, uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir fırsat. Ulusal şampiyonada geçen birkaç güzel yılın ardından, ERC’yi denemek için doğru zaman gelmişti. Toksport ve sponsorlarımızın bunu bizim için mümkün kıldığı için minnettarız. Bu bizim için tamamen yeni bir zorluk olacak ve deneyim kazanmak ana öncelik olacak. Bu macera bizi çok heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Direksiyon başında becerilerini geliştirmenin yanı sıra Somaschini, #CorrerePerUnRespiro (Nefes Yarışı) kampanyasıyla ERC’yi, yaşadığı akciğerleri ve sindirim sistemini etkileyen bir durum olan kistik fibroz hakkında farkındalık yaratmak için kullanmaya devam edecek. 26 yaşındaki Somaschini, “Renault’nun sunduğu bu yeni fırsattan çok memnunum. Benim için Rally5 ile yepyeni bir deneyim olacak ve bunu Macaristan Rallisi’nde denemek için sabırsızlanıyorum. Benim için bu durum kistik fibroz nedeniyle diğer insanlara göre çok daha riskli. Ancak yarışta katı bir Covid protokolüne saygı duyuyor ve bu kararı alırken düşünceli olsam bile orada olduğum için kendimi doğru ve profesyonel hissediyorum. Bu yeni projeye hazırım ve bu şans için tüm ortaklarıma teşekkür etmek istiyorum” dedi. Rachele Somaschini, #CorrerePerUnRespiro (Nefes Yarışı) kampanyası aracılığıyla, akciğerleri ve sindirim sistemini etkileyen bir durum olan kistik fibroz hakkında farkındalık yaratmak için ERC’yi kullanacak. | Kaynak; ERC Media, 30 Ekim 2020 : 11.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top