Hamilton’dan 97. Pole!

Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, Portekiz Grand Prix’sinde pole pozisyonunu almak için dün (cumartesi) yapılan sıralama turlarında takım arkadaşı Valtteri Bottas’ı saniyenin onda biri farkla geçti. Bottas için, “gördüğünüz gibi, her seansta zirvede” diye konuşan Hamilton, “Bu yüzden fazladan zamanı bulmak için kazıyorum, kazıyorum ve kazıyorum. Sonunda üç tur seçtim, onun zamanını yaparken bir şans verdim. Son tur, ben geçtikçe daha da iyi oldu” dedi. Portekiz’de sıralama turları gevşek bir tahliye kapağı onarımı nedeniyle 30 dakika geç başladı. İlk sıralama turları başladığında temposunu erken belirleyen Racing Point’ten Sergio Pérez oldu, ancak Verstappen kısa süre sonra Meksika’nın en iyi zamanını yaptı ve P1’i 1:17.700 turla aldı. Perez buna cevap verdi ve kıstas aldı, ancak sonra Bottas, Mercedes’in iddiasını 1:17.064’lük bir turla üst sıraya koydu ve ardından 1: 16.945’e düşürdü. Verstappen gittiçe hızlandı ve seansın en iyi turu olan 1: 16.897 ile yine en üst sıraya yükseldi. Bu, P1’i zirvede bitirecek kadar iyi görünüyordu, ancak Hamilton açılışı 1: 16.828’lik bir zamanla tamamladı.

İkinci çeyrekte Bottas, orta lastiklerde Mercedes’in hızını belirledi ve Finli pilot P2’de Hamilton ile saniyenin beş yüzde biri gerisinde 1: 16.466 ile tamamladı. Verstappen 1: 17.096 ile üçüncü oldu. Orta segmentin son yarışlarının önündeki düşüş bölgesinde Renault’dan Esteban Ocon, ardından Racing Point’ten Lance Stroll, AlphaTauri’den Daniil Kvyat ve Russell geldi. Son turlarında orta lastikleri tercih eden Vettel’e rağmen sadece Russell pozisyonunu iyileştirdi. Verstappen, Leclerc, Pérez ve Alex Albon’un ikinci Red Bull’unu geride bırakan 1: 17.038’lik bir turla üçüncü oldu. Renault’dan Ricciardo, son turunda 11. virajda, Renault takım arkadaşı Ocon’un etrafında dolanarak, yol tutuşunu kaybetti ve çakıl zemine kaydı. Engellere uğraşmasına rağmen devam etmeyi başardı ve geri döndü, P10’da Q3’e ulaştığı için şanslıydı, ancak hasarlı bir arka kanatla son seansta oturmak zorunda kalacaktı.

BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ

Verstappen, Bottas ve Hamilton’ın arkasında P3’te kalmak için Q3’de 1: 17.107 ile farkı açtı. Son turlarda, Bottas 1: 16.754 ile döndüğü ve Verstappen Fin’liye onda iki yaklaştığı için Verstappen’in Gümüş Okları bölme şansı olabilir gibi görünüyordu. Ancak Hamilton, ikinci bir zamanlı tur attı ve P3’ten kariyerindeki 97’nci pole pozisyonuna 1: 16.652’lik zamanla ulaştı. Leclerc, Pérez ve Albon’un önünde dördüncü oldu. Arkalarında Alex Carlos Sainz yedinci, Lando Norris ise McLaren için sekizinci, Pierre Gasly ise Ricciardo’nun önünde dokuzuncu oldular. Portekiz GP’si bugün akşamüstü gerçekleştirilecek.| Kaynak; FIA,

25 Ekim 2020 : 13.57 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top