Topp-Cars Mikkelsen ile Macaristan Rallisi’nde

Kariyerinde WRC zaferi olan Norveçli rallici Mikkselsen, Floene ile birlikte Topp Cars adına önümüzdeki ay yapılacak asfalt Macaristan Rallisi’ne katılacaklar. Yeni bir takım olan Topp-Cars Rally Team, önümüzdeki ay yapılacak ERC’nin sıradaki ayağı Macaristan Rallisi’nde Andreas Mikkelsen ve Ola Floene dahil üç ekiple katılma konusundaki planlarını açıkladı. Mikkelsen, 6-8 Kasım tarihlerinde tamamen asfalt zeminli rallide Pirelli donanımlı bir Skoda Fabia Rally2 Evo kullanacak.

Program ayın başlarında Belçika’da Skoda Motorsport ile yapılan iki günlük bir test ile sürecek. Topp-Cars bayrağını dalgalandıran Mikkelsen ve Floene, takım arkadaşları Adam Velenczei ve Tamas Szöke ile birlikte ERC puanları için parkura çıkacaklar. Macar rallisinin yükselen yıldızı Velenczei, bu sezon Szöke ile birlikte ulusal şampiyonada ERC1 Junior’da iki podyum ve bir galibiyet aldı. Mikkelsen ve Velenczei, Skoda Motorsport tarafından takımın Pécs şehri yakınlarında yapılacak olan Macaristan Rallisi testine teslim edilecek olan Mikkelsen’in arabasıyla Skoda Fabia Rally2 Evos’ta yarışacak. Genç Macar Csaba Viszlo ise ERC3 ve ERC3 Junior puanları için Topp-Cars takımını Peugeot 208 R2 ile tamamlayacak.

Topp-Cars Rally Team sahibi Gergely Topp, Macaristan Rallisi katılımının tam bir 2021 ERC programının başlangıcı olduğunu açıkladı. Topp, “Bu zor sezon olumlu düşünmeye çalışıyoruz ve ERC 2021’e geri dönme planımıza adım adım devam ediyoruz” dedi. Topp-Cars Takım Müdürü Marek Fuks, “Geçen yıl eski Skoda sürücüsü Kalle Rovanpera’nın Szilveszter Rallye’ye katılımını destekledik, şimdi Macaristan’daki tüm ralli taraftarlarına bu zor zamanda başka bir yıldızı izleteceğiz “ dedi ve ekledi; “Andreas’ın çok fazla deneyimi ve teknik bilgisi var, bu yüzden bizim için doğrudan bir seçim oldu. Çok başarılı olacağını umduğumuz ralli için Dünya Ralli Şampiyonası’ndan eski bir Volkswagen fabrika pilotunun kadromuzda yer almasından çok mutluyuz.” 31 yaşındaki eski fabrika Skoda pilotu Mikkelsen şunları söyledi: “Macaristan Rallisi’nde galibiyet için savaşmak üzere Topp-Cars Rally Team ile işbirliğimi dört gözle bekliyorum. FIA Avrupa Ralli Şampiyonasına katılmak için de sabırsızlanıyorum. Umarım Ola ve Topp-Cars ekibi ile birlikte Macaristan Rallisi’nin tadını çıkarırız. Nyíregyháza’da görüşürüz.” | Kaynak; ERC Media, 23 Ekim 2020, 11.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top