Hızlı kızlar sahada

FIA Yükselen Yıldızlar eğitim kampı sonunda, Winfield Yarış Okulu’ndaki ikinci eğitim kampına gidecek ‘gelecek vadeden’ sekiz genç kız sürücü, belirlendi. Kartlardan tek koltuklu araçlara ve genç sürücüler için giriş seviyesinde motor sporları kategorisi olan Formula 4 yarışlarına odaklanılan projede ilk eğitim kampına kadar ilerleyen 12 gencin tamamı için yorucu ama keyifli ve duygusal bir kaç gün yaşandı. Seçilenler için Ferrari Sürücü Akademisi’ne potansiyel olarak katılma olasılığı yaklaşırken, kariyerleri için çok önemli bir anı geride bıraktılar.

Bu heyecan verici ve yenilikçi yetenek tespiti ve yetiştirme programının arkasındaki kişi olan FIA Motor Sporları Komisyonu Başkanı Michèle Mouton, “Buraya kadar gelen tüm sürücülere içten tebriklerimi sunarım; bu başlı başına bir başarı ve bundan gurur duymaları gerekir” dedi. Mouton, devamında şunları söyledi; “Son birkaç gündeki ilerlemelerini takip etmek ve koçlardan bu kadar çok tavsiye ve bilgi aldıklarını görmek gerçekten ilginçti. İkinci antrenman kampına giden seçilmiş sekiz sürücü için, şimdi gerçekten baskıyı hissetmeye başlayacaklarından eminim, ancak bu tam bir sporcu olmanın bir parçası ve onlara başarılar diliyorum. Ayrıca birkaç hafta içinde kartlardan tek koltuklulara nasıl geçiş yaptıklarını görmek için sabırsızlanıyorum.”

Eğitim Kampı 2’ye girmek için seçilen katılımcılar, yaşları ve ülkeleri şöyle; Julia Ayoub (15, Brezilya), Antonella Bassani (14, Brezilya), Jessica Edgar (15, İngiltere), Esmee Kosterman (15, Flemen), Toni Naude (14, İsviçre), Juju Noda (14, Japonya), Doriane Pin (16, Fransız), Maya Weug (16, Belçika). Kamptaki son gün, dört sürücü grubu, Formula 4 simülatöründekiler reaksiyon hızını, hafızayı ve konsantrasyon seviyelerini test etmek için tasarlanmış kapanış atölyelerinde yer alan programa katıldılar. Böylesine yoğun bir eğitim, eğitim, rekabet ve inceleme haftasından heyecan duyan ancak bitkin düşen seçilen sekiz sürücünün, 2-4 Kasım’da yine Paul Ricard Pisti’nde gerçekleşecek olan ikinci Formula 4 odaklı Eğitim Kampı’na hazırlanmak için birkaç haftası var. | Kaynak; FIA, 23 Ekim 2020, 10.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top