“F1 Türkiye olumlu yansıyacak”

Aston Martin Türkiye Distribütörü, D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya Formula 1 takvimine Türkiye’nin eklenmesinin bölgemiz için tanıtım adına, ayrıca Aston Martin markasına önemli katkıları olacağını söyledi.  Alman Pilot Vettel, 2021 ve sonrası için Aston Martin takımıyla anlaştı. Formula 1’in resmi Twitter hesabından da paylaşım yapıldı. Ünlü pilot Sebastian Vettel ise Aston Martin sürücüsü olmaktan gurur duyduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Nihayet geleceğime dair bu heyecan verici haberi paylaşmaktan ve 2021 ve sonrasında Aston Martin sürücüsü olmaktan son derece gurur duyuyorum. Gerçekten efsanevi bir otomobil firmasıyla benim için yeni bir macera olacak. Takımın bu yıl elde ettiği sonuçlardan etkilendim ve geleceğin daha da parlak olacağına inanıyorum. Lawrence’ın (Stroll) spora olan enerjisi ve adanmışlığı ilham verici ve birlikte çok özel bir şey inşa edebileceğimize inanıyorum. Formula 1’e halen çok sevgim var ve tek motivasyonum pistte yarışmak. Bunu Aston Martin ile yapmak çok büyük bir ayrıcalık olacak.”

Ünlü Alman pilot Sebastian Vettel, son 6 sezondur Ferrari için yarışıyordu. Şimdi ise Vettel, 2021’den itibaren Racing Post takımının yerini alacak Aston Martin’de Sergio Perez’in yerine sürücü koltuğunda… 33 yaşındaki Vettel, Formula 1 kariyerinde bugüne kadar 53 yarış kazanıp 2010-2013 yıllarında üst üste 4 dünya şampiyonluğu elde etmişti. Alman pilot, 2015’ten bu yana Ferrari için yarışsa da İtalyan ekiple beklenen sonuçları alamıyordu. Sebastian Vettel’in Aston Martin anlaşmasıyla yıllık 15 milyon dolar kazanacağı söyleniyor.

Nevzat Kaya Vettel’in transferinin markaya ve F1 takımına olumlu yansımaları olacağı görüşünde: “Aston Martin’de Lawrence Stroll yönetimi ile yeni bir dönem başladı, kendisi Executive Chairman olarak markanın başına geldikten sonra ilk iş olarak AMG’nin CEO’su Tobias Moers’i Aston Martin’e yeni CEO olarak transfer etti. Ardından da eski Jaguar-Land Rover CFO’su Kenneth Gregor’u finansın başına getirmişti. Lawrence Stroll’un anons ettiği son büyük değişim ise Formula 1 tarafında oldu. 2021 itibariyle Formula 1 Redbull takımı ile yollar ayrılacak ve Stroll’un mevcutta sahibi olduğu Racing Point takımı Aston Martin olarak yoluna devam edecek. Vettel’in transferi de bu zincirin son halkası. Markaya ve F1 takımına olumlu yansımaları olacağını düşünüyoruz.”

23 Ekim 2020 : 11.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top