İtalya’da İspanyol zaferi

Dünya Ralli Şampiyonası’nın Sardunya adasında yapılan İtalya Rallisi’nde zafer, İspanyol Dani Sordo-Carlos del Bario ikilisinin oldu. İlk gün rallinin 4’ncü etabında ele aldığı liderliğini bırakmayan ve lider başladığı son günü de lider olarak kapatmayı başaran Sordo, bu zaferi ile hem kariyerine müthiş bir değer kattı, hem de takımı için altın değerinde puanlar kazandırdı. Powerstage etabındaki performansı ile en yüksek ekstra puanı kazanan son şampiyon Ott Tanak, 6’ncı bitirebildiği İtalya’da bu ekstra puan kazanımları ile takımına fazladan destek oldu. Hyundai ise, İtalya podyumunda ekiplerinin 1-2 finiş görmesi ile adadan markalar liderliği ile ayrıldı.

Powerstage’de Hyundai pilotu Thierry Neuville ile Toyota’nın efsane şampiyonu Sebastien Ogier arasındaki saliseler savaşından galip çıkmayı başaran Belçikalı, Sardunya’dan sonra kendi ülkesinde yapılacak olan Ypres Rallisi’ne yüksek moralle dönme şansını elde etti. WRC2’de İtalya galibi TOK Sport’un Skoda Fabia’si ile yarışan Norveçli Pondus Tedimand olurken, WRC 3’de ise Hyundai’nin sezon Polonya şampiyonu Finli pilotu Jari Huttunen zafere ulaştı. Sardunya’da rüzgarlı ama yağışsız bir hafta sonunda kuru tamamı toprak etaplardan gerçekleştirilen İtalya Rallisi’nde son etapta Ogier’i 1 salise farkla ardından bırakıp 2’nciliğe oturan Neuville kadar, Belçikalı rakibi ile dişe diş rekabet sergilemesine karşın salise farkıyla 3’ncü olarak podyuma çıkmayı başaran Sebastien Ogier’ın 52 saniye ardından Türkiye Rallisi’nin galibi İngiliz rallici Elfyn Evans 4’ncü, M-Sport’un Finli genç pilotu Temmu Sunninen ise 5’nci sırada finiş gördüler.

İtalya’da i20 WRC’sinin tavanında zafer pozu veren Dani Sordo, son etap finişinde wrc kameralarına görüşlerini açıklarken, “bu harika. Bugünkü performansımdan pek memnun değildim ama onu eve getirmeyi başardık, bu yüzden gerçekten mutluyum” dedi. Theirry Neuville ise, yine powerstage finişinde, “Son 1,5 km’de bir problem yaşadık ve bu yüzden her zaman frenleri pompalıyordum. Zor bir başlangıç, doğru yaptık ama başta çok fazla zaman kaybettik” derken, Sebastien Ogier’ın sözleri ise şöyle oldu; “Daha fazlasını yapamıyorum. Sınırdaydım ve çok zorladım. Tüm hafta sonu çok yoğundu, her şeyi verdik ve yapabileceğim çok şey yok.” Powerstage’te en iyi zamanı yapan son şampiyon Ott Tanak ta görüşlerini “hayal kırıklığı yarattı, ama tamam, bu böyle ve değiştirebileceğimiz hiçbir şey yok. Mücadeleye devam edelim ve neler yapabileceğimize bakalım” diye özetledi. Dünya Ralli Şampiyonası’nda sıradaki yarış Belçika’nın ünlü Ypres Rallisi. Sezon takvime sonradan eklenen Monza ile İtalya’da noktalanacak. | 11 Ekim 2020 : 15.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top