Ogier ikinci gidiyor

Sébastien Ogier, Toyota Yaris WRC’de Cumartesi günü altı etaptan dördünü kazandıktan sonra Rally Italia Sardegna‘nın son gününde 2’nciliğe yükseldi. Dört etaptan oluşan sabah bölümünde Ogier, podyuma yükselirken ünlü Monte Lerno etabında her iki geçişi de kazandı. Öğleden sonra da etaplarının her ikisinin de en hızlısı olarak günün sonunda ikinciliği kaptı ve üçüncü durumdaki rakibine göre pazar gününe 1,5 saniye avantaj sağladı. Artık Cuma günü yaptığı gibi şampiyona lideri olarak ilk sırada başlamak zorunda kalmayan Elfyn Evans, zirve için yarışabilir ve genel olarak 5’den 4’üncülüğe ve günü arkasındaki sürücüye 8,5 saniyelik bir farkla bitirebilir. Kalle Rovanpera, sabah ikinci etapta, arabanın arkasıyla iki ağaca çarptığında ralliden koptu. Hasarı pazar günü yeniden başlayamayacak kadar önemliydi. Genç Finn’in çaylak sezonunun önceki beş ayağı da ilk 5’te tamamladıktan sonraki ilk abandonesi oldu.

Ne dediler? | Tommi Makinen; “Son güne doğru podyum için çok heyecan verici bir mücadele oldu. Seb bugün harika zamanlar geçirdi. Elfyn dün parkura ilk çıkan koştuğu yaşadığı dezavantajdan sonra daha iyi bir konumda. Ne yazık ki Kalle için o kadar temiz bir hafta sonu olmadı. Dün rallisini zaten zorlaştıran bir servis hatasından sonra bugün devam etmeye çalışıyordu ama çok dar bir yerde çok küçük bir hata yaptı. Ama toparlanıyor ve çok çabuk öğreniyor.”

Sébastien Ogier; “Bugün altı etaptan dördünü kazandığım için oldukça mutluyum. Ne yazık ki diğer iki etap çok iyi değildi ve zaman açısından biraz zordu. İlk geçişte yeterince sınırda değildim ama ikincisinde gerçekten daha çok denedim fakat kaybettim. Genel olarak hala olumlu bir gün. Pazar günü ikincilik için savaşacağız ve lider üzerinde sonuna kadar baskı yapacağız. Bu zorlu aşamalarda neler olabileceğini asla bilemezsiniz.”

Elfyn Evans; “Genel olarak sabahki bölüm fena değildi. Çoğunlukla oldukça iyi sürüyordum. Sadece SS 9’da çok fazla zaman ayırdım, biraz fazla dikkatli ve pürüzsüz olmaya ve yeterince zorlamamaya fazla odaklandım. Öğleden sonra ilk etapta biraz daha zorladım ve daha yavaş gitmeye başladım, bu yüzden son etapta dikkatliydim. Yarın (pazar) burada tutunmamız gerekiyor, bu önemli. Bu kadar kısa etaplarda öndekileri yakalamak mümkün olmayacak, ancak sonuna kadar devam etmeliyiz.”

Kalle Rovanpera; “Günün ikinci etabının son bölümünde biraz rahattık. İçinde kaçınmamız gereken noktaların olduğu dar bir bölümdü. Dışarıdan bir ağaca çarptık ve ardından çarpma bizi ikinci bir ağaca gönderdi ve hasar yarın yeniden başlayamayacak kadar fazlaydı. Zaten shakedown’dan itibaren açıkçası bizim hafta sonumuz değildi. Dün de biraz şanssızlık yaşadık, bu bizim hatamız değildi, ama bugün benim hatamdı. Zor bir hafta sonu oldu.” | Kaynak; Toyota Gazoo Racing, 10 Ekim 2020 : 23.45

1 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) 2h14m35.5s
2 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +27.4s
3 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +28.9s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +58.4s
5 Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +1m06.9s
6 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +2m25.3s
7 Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m37.0s
8 Jari Huttunen/Mikko Lukka (Hyundai i20 R5) +6m58.7s
9 Kajetan Kajetanowicz/Maciej Sczecepaniak (Škoda Fabia Rally2 evo) +7m09.2s
10 Pontus Tidemand/Patrik Barth (Škoda Fabia Rally2 evo) +7m48.1s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top