Kapılar açık bırakıldı

Efsane rallici Sébastien Loeb, Koreli üretici Hyundai’nin motorsport şirketi ile WRC kariyeri için görüştükten sonra, potansiyel bir WRC dönüşü için kapıyı açık bıraktı. Wrc.com’un bir haberine göre, dokuz kez dünya ralli şampiyonluğu bulunan efsane rallici, 1 Ekim Perşembe (bu) sabah, önümüzdeki yıl yapılacak Dakar Rallisi’nde yeni Bahreyn Raid Xtreme takımı için parkura çıkacağını doğruladı. Ekibin xtreme’de projesi Prodrive tarafından yönetilecek. Hyundai, Loeb’in yarı zamanlı WRC programının üçüncü sezona yayılmayacağını da doğruladı, ancak hem Fransız hem de takım direktörü Andrea Adamo, birlikteliğin daha ileride devam edebileceğini söyledi.

Loeb, Türkiye Rallisi’ne atfen yaptığı açıklamada ise “Hyundai Motorsport bana şimdiye kadar kullandığım en iyi WRC arabasını verdi ve en son nesil WRC otomobilleriyle en üst düzeyde rekabet edebildiğim için mutluydum” dedi ve ekledi; “Şimdi, 2021’de Rally Raid’de Prodrive ile yeni bir bölüm başlayacak, ancak WRC’yi kim bilebilir. Ne Hyundai Motorsport ne de ben birlikteliğimizi tamamen kapatmak istemiyoruz.” Andrea Adamo ise açıklamasında şunları söyledi: “Loeb ve Elena’ya bir sonraki bölümde en iyi dileklerimizi sunuyoruz ve geri dönmek isterlerse kapılarımızı açık tutuyoruz.” Loeb, Hyundai’nin markalar şampiyonluğunu kazandığında takımın bir parçasıydı ve takımla sekiz WRC’ye katıldı.  Geçen yıl Şili’de ve geçen ay da Türkiye Rallisi’nde üçüncülükler elde ederek podyuma çıktı. Bu sezonun Safari Rallisi Kenya ve Yeni Zelanda Rallisi’nde yarışması beklenirken Covid-19 salgınının her iki rallinin de iptal edilmesi sonrasında gerçekleşmedi.

Loeb, “Hyundai Motorsport ile olan maceranın sonundayız ve bu ne kadar macera oldu. Bu iki yıl boyunca bana tamamen beklentilerim doğrultusunda, çok profesyonel bir ekip içinde ve keyifli bir atmosferde kısmi bir program sunarak bana verdikleri fırsattan dolayı son derece minnettarım. Bu iki yıl son derece hızlı geçti, bu da pandeminin bir sonucu olarak birkaç ay azaldı, ancak kariyerimin bir parçası olacak ve katkıda bulunduğum başka bir üretici unvanı başarısı olacak” derken, Adamo da Loeb ve kopilotu Daniel Elena’nın Hyundai’ye zengin bir uzmanlık ve deneyim getirdiğini söyledi ve “operasyonumuzun tüm alanları, onların bilgi birikimlerinden doğrudan veya dolaylı olarak faydalandı. Katkıları geçen sezon şampiyonluk için savaşmamıza ve kazanmamıza yardımcı oldu. Bilgileri ve bağlılıkları Şili ve Türkiye gibi daha zorlu rallilerde mükemmel bir şekilde kanıtlandı. Pandemi, onları bu sezon amaçladığımız gibi kullanamadığımız anlamına geliyordu, ancak Türkiye’deki performansları herkese mevcut yetenek ve hızlarını hatırlattı” dedi. | Kaynak; wrc.com, 1 Ekim 2020 : 17.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top